'Teröre Lanet, Şehitlere Saygı Yürüşü' Yapıldı

MHP Fatih İlçe Başkanlığı önünde bir araya gelen partililer ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne kadar yürüdü MHP İstanbul İl Başkanı Karataş: 'Türkiye'yi o dış mihrakların içerideki uşakları ile birlikte bölmek, parçalamak, yok etmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz, o dış güçlerin içerideki şer nifaklarını ortadan kaldırmamız gerekir'

MHP Fatih İlçe Başkanlığı önünde bir araya gelen partililer ve vatandaşlar, 'Teröre lanet, şehitlere saygı yürüyüşü' düzenledi.

'Teröre lanet, şehitlere saygı yürüyüşü'ne ellerinde Türk bayraklarıyle katılan partililer ve vatandaşlar, sloganlar eşliğinde Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yürüdü.

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, ülkenin hak etmediği saldırılarla karşı karşıya olduğunu belirterek, 'Anadolu topraklarımızı Suriye ve Irak'a döndürmek isteyen şer güçleri vardır. O dış güçlerin içeride iş birlikçi uşakları vardır. Türkiye'yi o dış mihrakların içerideki uşakları ile birlikte bölmek, parçalamak, yok etmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz, o dış güçlerin içerideki şer nifaklarını ortadan kaldırmamız gerekir.' dedi.

Türkiye'de kardeş kanı akıtılmak istendiğini ifade eden Karataş, şunları kaydetti:

'Burayı bir Suriye'ye bir Irak'a döndürmek istiyorlar. Provokatif değerlendirmelerle toplumu geriyorlar. Acılarını deşerek, sokaklara indirmek istiyorlar. Biz tepkimizi her daim göstereceğiz. Türk milliyetçileri ve ülkücüler tepkilerini en yüksek perdede verecektir ama sağduyu, vakurluktan ve iktidarlı duruşundan ayrılmayacaktır. İçerideki ajanların her bölgede insanları ayaklandırarak, toplumu gererek kardeş kanı akıtmak istediğinden hepimiz haberdarız. Buna müsaade etmeyeceğiz, etmeyeceğimizi de her daim geçmişte olduğu gibi örnekleri göstermiştik, bugün de göstereceğiz.

Türk vatandaşı olan Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bin yıldır birlikte ağladık, birlikte güldük. Biz sizinle et ve tırnak olduk. Biz sizinle aynı topraklar üzerinde mücadele verdik. Bu Anadolu topraklarını yurt ettik. Birlikte yaşıyor, bir aile gibiyiz. Siz isminiz kullanılarak, burada büyük Kürdistan hayalleri kuranların, hayallerini kursağında bırakın. Çünkü sizin üzerinizden Türkiye'yi Suriye ve Irak'a dönüştürmek istiyorlar.'

Karataş, Kayseri ve Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırılarının başka bir yerde yaşanmaması temennisinde bulunarak, 'Bunun önlemini de Türk devletinin alması gerekmektedir. Artık sloganik hamasi değerlendirmelerle terörün çözülmeyeceğini bilmelidirler. Terörün finans kaynaklarını, dış desteklerinin önünü kesmek zorundadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimizin acısını yaşıyor, ailelerine, Türk milletine baş sağlığı diliyor, minnet ve şükranla onları anıyor gazilerimize şifa diliyoruz.' diye düşündü.

Karataş, gazetecilerin HDP binalarına saldırılarına ilişkin sorusuna da, 'Milliyetçi camia bu olayların nelere sebebiyet vereceğini bildiğinden dolayı biz sadece sokaklara değil, meydanlara ineriz. Bu provokatif eylemleri kimler gerçekleştiriyorsa, devletimizin emniyet güçleri bir an evvel bunları yakalamalıdırlar. Bunlar provokatif olaylardır, milliyetçi ülkücü camiayla hiçbir zaman bağdaştırılamaz.' cevabını verdi.

Açıklamanın ardından Karataş ve İlçe Başkanları, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı ziyaret etti.
Kaynak: AA