Tarhan Belediyeciliği Anlattı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye hizmetlerinin yanı sıra emeğin en iyi şekilde değerlendirilmesi adına çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Tarhan Belediyeciliği Anlattı
Tarhan, Seyhan Belediyesi tarafından Akın Özdemir ve Nedim Tarhan anısına düzenlenen ‘Adana 1. Kooperatifçilik Çalıştayı’na konuşmacı olarak katıldı.

Özellikle İçel’de Kadın Üretici Pazarı projesi ile günümüz çağdaş kooperatifçiliğinin örneklerinden birisini sunan Tarhan, deneyimlerini anlattı.

Kooperatifçilik alanında çeşitli sivil toplum örgütü temsilcisi, sendikacı ve siyasi parti temsilcisinin katıldığı programda konuşan Başkan Tarhan, başta Kadın Üretici Pazarı olmak üzere emeğin ve üretimin örgütlenmesi adına yaptıkları çalışmaları dile getirdi.

"Kırsaldaki kadın ilk kez evinden çıktı"

Belediye hizmetlerinin yanı sıra emeğin en iyi şekilde değerlendirilmesi adına çalışmalar yaptıklarını anlatan Tarhan, “Biz açtığımız kadın üretici pazarlarının sayısını altıya çıkararak kandının sosyal alanda daha çok yer almasını sağladık. Çünkü bu pazar sayesinde kırsalda belli bir maddi gücün altındaki kadın ilk kez evinden çıktı, para kazandı, sosyal ortamlara girdi, ev, araba taksitine girdi. Kocası, ilk kez eşinden para ister hale geldi. Biz sadece kadının ekonomik özgürlüğünü sağlamadık aynı zamanda toplumda yer edinmesinin önünü de açtık” dedi.

Kooperatifçilik anlayışının yöneticilerin yaklaşımı nedeniyle beklenilen noktada olmadığını ileri süren Tarhan, “Asıl konuşulması gereken şeyin neden kooperatifçiliğin geliştirilmediği olmalıydı. Maalesef iktidarların bakış açısı kendiliğinden gelişmesine izin vermiyor. O nedenle kooperatifçilikten bahsederken Nedim Tarhan, Akın Özdemir gibi kendini bu iş için feda eden isimlerden bahsediyoruz. Ancak bir lider öncülük ederse mesafe kat edebiliyor. Oysa üretici örgütlenmeyi kendisi benimsemeli ve gerçekleştirmelidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA