Suç Makinesi Hırsızlar Adliyeye Gülerek Girdi

Eskişehir’de 200 kilogramlık kasayı çalarken güvenlik kameralarına yakalanan ve çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları iddia edilen 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Suç Makinesi Hırsızlar Adliyeye Gülerek Girdi
Alınan bilgiye göre, Çamlıca, Yeşiltepe, Sütlüce, 71 Evler ve Yenikent Mahallelerinde meydana gelen 7 oto hırsızlığı, 3 otodan hırsızlık ve oto hırsızlığına teşebbüs, ızrar olaylarının yanı sıra 6 farklı iş yerinden hırsızlık ve iş yerlerinden 2 çelik kasa çalınması olayları ile ilgili inceleme başlatan polis, şüphelilerin eşkallerini belirledi. Hırsızları yakalamak için özel olarak kurulan ekip, zanlılardan 3’ünü suçüstü, diğer 2 şüpheliyi ise farklı zamanlarda yakaladı. Özel ekip tarafından yakalanan şüpheliler E.Y. (17), D.Y. (19), C.T. (18), D.Y. (18) ve E.K.’nın (17) evlerinde yapılan aramalarda 3 adet televizyon, 2 adet çelik kasa ile içerisinde 19 bin lira değerinde ziynet eşyaları, 1 adet oto teybi ve çalıntı 7 adet araç ele geçirildi. Ele geçirilen çalıntı ürünler sahiplerine teslim edildi.

Zanlıların kiraladıkları apartta yapılan aramalarda da, hırsızlık esnasında kullanılan giyecekler, iş eldivenleri, kar maskesi, av tüfeği ile demir kesme makası, tornavida gibi çeşitli el aletleri ve 16 gram esrar maddesi bulundu. Araçları düz kontak yaparak çalan şüphelilerin çaldıkları malzemeleri sattığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Yapılan Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusunda şüphelilerden E.Y’nin 409 adet, D.Y’nin 1 adet, D.Y’nin 29 adet, C.T’nin 106 adet, E.K’nin 158 adet hırsızlık ve diğer suçlardan kaydı olduğu ortaya çıktı. Emniyette işlemleri tamamlanan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında ise şüphelilerin basın mensuplarına gülerek, “Biz yapmadık, bizi çekiyorlar” demeleri dikkat çekti.

Zanlılar, 71 Evler Mahallesi’nde bir gayrimenkul işletmesinden para kasasını çaldıkları esnada güvenlik kameralarına yakalanmıştı.
Kaynak: İHA