Şehidi Son Yolculuğuna On Binler Uğurladı

Kayseri’de terör saldırısında şehit düşen 20 yaşındaki Piyade Komando Er Kenan Döngel için Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin şehitler için şiir yazdığı ve ailesi tarafından evinin duvarına asıldığı ortaya çıktı.

Şehidi Son Yolculuğuna On Binler Uğurladı
Kayseri’de çarşı izne çıkan askerlere düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Komando Er Kenan Döngel için Kdz. Ereğli ilçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Anfi Tiyatro’da şehidin ailesi, yakınları, protokol üyeleri ile birlikte yaklaşık on bin kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı. İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün kıldırdığı cenaze namazına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti ve CHP milletvekillerinin yanı sıra Zonguldak Valisi Ali Kaban, BEÜ Rektörü Prof. Dr Mahmut Özer, siyasi parti temsilcileri ve daire müdürleri de katıldı.



Ağabeyini askeri kamuflajla uğurladı

Babasına sarılarak ayakta durabilen şehidin kardeşi Mertcan Döngel ise ağabeyini son yolculuğuna uğurlarken askeri kamuflaj ve askeri bot giydi. Bakan İsmet Yılmaz tören alanında şehidin annesi Şehime Döngel, babası Özcan Döngel, kardeşi Mertcan Döngel’i teselli etmeye çalıştı. Şehidin dayısı Orhan Karabulut, sarılarak öptüğü yeğeninin tabutu başında gözyaşı döktü. Bir süre sonra baygınlık geçiren Karabulut’a alanda görevli sağlık ekipleri müdahale etti.

4 yaşındaki kız kardeşi ağabeyine ağladı

Tören alanına getirilen şehidin 4 yaşındaki kız kardeşi Rivanur da ağabeyinin ardından gözyaşı döktü. Annesi Şehime Döngel’in kucağında ağlayan Rivanur, aile yakınları tarafından tabutun bulunduğu alandan uzaklaştırıldı.

“PKK dinle bu marşı, geliyor askerin şahı”

Acemi birliği görevini Burdur’da yaptığı sırada ailesine fotoğrafını gönderen şehit Kenan Döngel’in şehitler için bir de şiir yazdığı ortaya çıktı. Şehidin ailesinin eve astığı fotoğrafta yer alan şiirde şu dizeler yer alıyor:

“Aylardan Kasım; günlerden Cuma. Saat 9’da çıktı çatışma. İndik mevziye, mevzi karanlık. Bu mevzi değil, sanki mezarlık. Ana bilmeyiz, baba bilmeyiz. Bu vatan için dağdan inmeyiz. Azrail ile yaptık anlaşma. Şehit olmadan canımı alma. PKK dinle bu marşı, işte geliyor, askerin şahı.”

Şehidin naaşı, öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası tekbirler ve dualar eşliğinde cenaze aracına koyuldu. Piyade Komando Er Kenan Döngel’in naaşı defnedilmek üzere Sinop’a götürüldü.
Kaynak: İHA