Sakarya Nehri Asıl Yatağına Kavuşuyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Sakarya Nehri’ni asıl yatağına kavuşturacak proje kapsamında Tarihi Sakarya Köprüsü’nün 3’üncü ayağından da su akışı sağladıklarını açıkladı.

Sakarya Nehri Asıl Yatağına Kavuşuyor
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sakarya Nehrimize nefes aldıracak projede önemli bir aşama kaydettik. Devam eden çalışmalar kapsamında bölgedeki hafriyatın büyük kısmı kaldırılarak daha önce akışın olmadığı Tarihi Sakarya Köprüsü’nün 3’üncü ayağından da su akışını sağladık. Ekiplerimiz Sakarya Nehri’nin 8 kilometrelik kısmında nehri asıl yatağına kavuşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor” diye konuştu.

Devam eden çalışmalarla birlikte aşama aşama nehri asıl yatağına kavuşacaklarını dile getiren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Bir süre önce hayata geçirdiğimiz proje ile Sakarya Nehri’nde önemli bir çalışma başlattık. Nehrin kıyısına dökülen moloz ve atıkları temizleyerek ADASU HES ile Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik alanda nehrin yatak genişliğini 50 metreye çıkarıyoruz. Daha önce akışın olmadığı Tarihi Sakarya Köprüsü’nün 3’üncü ayağından da su akışını sağlamış durumdayız. Ekiplerimiz önemli bir çalışma yaparak köprünün ayaklarını da güçlendirdi. Sakarya Nehri artık daha düzenli ve hızlı akıyor. Aşama aşama nehri asıl yatağına kavuşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Sakarya Nehri’nde devam eden çalışmaların ADASU HES’in verimliliğini de arttıracağını belirten Rüstem Keleş, “Bölgede ciddi bir hafriyat var. Ekiplerimiz çalışıyor. Projemizin tamamlanmasıyla bölgede 500 bin metreküplük bir kazı gerçekleştirmiş olacağız. Yatak genişliği, nehrin asıl genişliği olan 50 metreye çıkartılacak. Sakarya Nehri daha düzenli akacak. Böylelikle nehre nefes aldırırken aynı zamanda ADASU HES’in verimliliğini yüzde 15 oranında arttıracağız. Bu önemli bir kazanım. İnşallah bölgedeki çalışmalarımızı yakın bir zamanda tamamlayarak Sakarya Nehri’ni doğal güzelliğine ve asıl yatağına kavuşturmuş olacağız” dedi.

Kaynak: İHA