Mısır'da İhvan'a Yönelik Yargılamalar

Eski İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Akif, gerekçe sunulmadan tedavi gördüğü hastaneden devlet hastanesine nakledildi.

Mısır'da tutuklu bulunan eski Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif'in (88) herhangi bir gerekçe sunulmadan tedavi gördüğü cezaevi hastanesinden devlet hastanesine nakledildiği bildirildi.

Akif'in avukatı İsmail Ebu Bereke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkilinin tutulduğu Kahire'nin güneyindeki Tora Liman Hastanesine eşinin bugün ziyaret için geldiğini ve kendisine herhangi bir gerekçe sunmadan Akif'in dün El-Kasr el-Ayni Hastanesine nakledildiği bilgisinin verildiğini söyledi.

Ebu Bereke, Akif'in yaşının 88 olduğuna işaret ederek, müvekkilinin 6 aydan uzun süredir sağlık durumunun kötüye gitmesinin ardından kaldırıldığı Tora Liman Hastanesinde tutulduğunu kaydetti.

Akif'in yargılandığı davada müebbet (25 yıl) hapis cezasına çarptırıldığını ve Temyiz Mahkemesinde bu kararın iptal edildiğini ve yeniden yargılanma sürecinde olduğunu hatırlatan Ebu Bereke, şunları kaydetti:

'Akif'in bu sefer devlet hastanesine nakledilmesi, sağlık durumunda büyük bir gerileme olduğu anlamına geliyor. Bu durum endişe verici. Akif'in serbest bırakılması için son duruşmalarda yaşının ilerlediğini ve sağlık durumunun kötüye gittiğini belirterek serbest bırakılmasını talep ettik ancak reddedildi.'

Mısır makamlarından herhangi bir açıklama yapılmazken, isminin açıklanmasını istemeyen bir emniyet yetkilisi Akif'in, cezaevi hastanesinde yapılamayan bazı tahlilleri için El-Kasr el-Ayni Hastanesine nakledildiğini ifade etti.
Kaynak: AA