Libyalı General Hafter Cezayir'de

General Hafter, Cezayir'in Mağrib ve Afrika İşlerinden Sorumlu Delege Bakanı Mesahil ile bir araya geldi.

Libya'daki Tobruk Merkezli Temsilciler Meclisi tarafından desteklenen General Halife Hafter'in, Cezayir'in Mağrib ve Afrika İşlerinden Sorumlu Delege Bakanı Abdulkadir Mesahil ile bir araya geldiği bildirildi.

Cezayir resmi haber ajansı APS'nin haberine göre, başkent Cezayir'de gerçekleşen Mesahil-Hafter görüşmesinde, Libya'daki siyasi ve güvenlik konularının yanı sıra ülkenin yeniden istikrara kavuşmasının hızlandırılmasına yönelik yollar ele alındı.

Mesahil, ülkesinin Libya'daki krizin sonlandırılması için ilgili taraflar arasında uzlaşma çabalarında bulunduğunu kaydetti.

Hafter'in ziyaretinin 'Cezayirli yetkililerin son aylarda Libyalı taraflar arasında yaptığı arabulucuk çalışmaları' çerçevesinde gerekleştirdiği ifade ediliyor.

Yıllardır siyasi bölünmüşlüğün yaşandığı Libya’da, geçen yıl Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde yapılan Suheyrat Anlaşması sonrası Fayiz es-Serrac başkanlığında Ulusal Mutabakat Hükümeti kurulsa da Abdullah es-Sini başkanlığındaki geçici hükümet Tobruk’ta, Halife Guveyl başkanlığındaki Ulusal Kurtuluş Hükümeti de Trablus’ta varlığını sürdürüyor.
Kaynak: AA