KONGED'den Kıbrıs Atağı

Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED), Kıbrıs Tatlısu Belediyesi’nin hayata geçirdiği Gençlik Meclisi ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokolle birlikte meslek yeterlilik kursları, Akdeniz Gençlik Buluşmaları ve gençlik değişim programları hayata geçirilecek.

KONGED'den Kıbrıs Atağı
Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Kıbrıs Tatlusu Belediyesi’nin hayata geçirdiği Gençlik Meclisi ile işbirliği protokolü imzaladı. 15 kişilik bir heyet ile gerçekleştirilen ziyaret programında, bakanlık, yerel belediyeler ve birçok düşünce platformu ile ortak projeler masaya yatırıldı. KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ziyaretiyle başlayan program bir saate yakın sürdü. Programda, Antalya ve Kıbrıs’a dair ekonomik ve turizm başlıkları altında işbirliği yapılması kararı alındı.

KONGED’in gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Bakan Ataoğlu, "Milli birlik ve beraberliğimiz adına bizlere yaşattığı duygu yoğunluğu için KONGED heyetine teşekkür ederim. Burada misafir değil ev sahibisiniz" şeklinde konuştu.

Antalya’nın potansiyeli ile Kıbrıs’ın özellikle turizm ve ekonomi zemininde entegrasyonunu sağlamak istediklerini ifade eden KONGED Başkanı Ahmet Alper Alveroğlu da "Yavru vatana ilgimiz bu ziyaretle sınırlı kalmayacak. Şubat ayında Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştireceğimiz “Kıbrıs’ın dünü, bugünü, yarını” konulu konferansta, KKTC Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı ağırlayarak, uluslararası işbirliğimizde emin adımlarla ilerleyeceğiz" dedi.

Kıbrıs temaslarının ikinci gününde Tatlısu Belediyesi’ni ziyaret eden KONGED üyeleri belediyenin kurduğu gençlik meclisi üyeleri ile bir araya geldi. Gençlik Meclisi ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında; meslek yeterlilik kursları, Akdeniz Gençlik Buluşmaları ve gençlik değişim programları hayata geçirilecek.

Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED) Kıbrıs temaslarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Antalya Temsilcisi Münir Korman öncülüğünde gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA