İşadamları Elazığ'da

Elazığ’ın cazibe merkezi iller kapsamına girmesiyle birlikte Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın davet ettiği işadamları, yatırım yapma avantajlarını yerinde görme ve bilgi almaları amacıyla Elazığ’a geldi.

İşadamları Elazığ'da
Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında işadamlarına teşekkür eden Başkan Yanılmaz, "İnanıyorum ki sizler Elazığ’da yatırım yapacaksınız. Yaptığınız yatırımlarla sadece Elazığ’a değil bölgeye bir güç vermiş olacaksınız. Elazığ cazibe merkezi olan 23 il içerisinde yatırım yapılabilecek en iyi illerden biridir. Yine o 23 il içinde yaşanılabilir düzeyi en yüksek olan illerimizdendir" dedi.

Elazığ’ın, yatırım için en cezbedici şehir olduğunu vurgulayan Başkan Yanılmaz," Para cıva gibidir. Zorla bir yere gitmez. Para sevdiği yere ve kendisini cezbeden yere gider. Bizde diyoruz ki, Elazığ para için en cazip şehirdir" diye konuştu.

Ziyaret kapsamında konuk işadamlarına Elazığ’ın ekonomisi hakkında bilgi veren ETSO Başkanı İdris Alan, kente yatırım amaçlı gelen is adamlarına Elazığ’ın avantajlarını anlattı.

İş adamları heyetinin ikinci durağı Elazığ Organize Sanayi Bölge Başkanlığı oldu. İşadamlarına Elazığ Organize Sanayi Bölgesi ve faaliyet gösteren fabrika ve işletmeler hakkında bilgi veren OSB Başkan Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Orhan, bir sunum gerçekleştirdi.

Heyetin üçüncü durağı ise Elazığ Ticaret Borsası oldu. İşadamlarının borsayı ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu belirten Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, bu toplantıların yeni yatırımlarla taçlanmasını dilediklerini belirtti.

Kaynak: İHA