Harvard Üniversitesinden Dr. Dağdeviren Açıklaması

USA Harvard University ve MIT Media Lab’tan Dr. Canan Dağdeviren, hiçbir başarının tesadüf olmadığını söyledi.

Harvard Üniversitesinden Dr. Dağdeviren Açıklaması
SANKO Üniversitesi, üç yıldan bu yana düzenli olarak gerçekleştirdiği misafir bilim insanı “visiting scholar” programı kapsamında, Canan Dağdeviren’i konuk etti.

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde “Ormandaki Gidilmemiş Yol” konulu toplantının açılış konuşmasını yapan SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, “Üç yıldan bu yana konferanslarımızı düzenleme sebebimiz dünyada alanında isim yapmış Türk bilim insanlarını sizlerle bir araya getirerek bilgi ve deneyimlerinden yararlanmamızı sağlamak” dedi.

Prof. Dr. Sınav, “Bugün, genç yaşına rağmen, yine alanında birçok başarılar kazanan Dr. Canan Dağdeviren’i sizlerle bir araya getiriyoruz. İstedik ki, ilimizdeki tüm üniversite öğrencilerimiz ve halkımız, bu genç bilim insanından bilim nasıl yapılır, bilim aşkı nedir, nasıl sıra dışı olunur konusunda yararlansınlar. Hepinize burada olduğunuz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SANKO Üniversitesinin davetlisi olarak Gaziantep’te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Dağdeviren de hiçbir başarının tesadüf olmadığını kaydetti.

Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyeliğine Seçilen İlk Türk Bilim İnsanı ve Forbes Dergisi 30 Yaş Altı Bilim İnsanı Listesi’ndeki Dr. Dağdeviren, Üniversite öğrencilerinin bilime ve araştırmaya yönelik heveslerine destek olmaktan ve başarılı olmanın yollarıyla ilgili olarak kendi hayatından örnekler sunabilmenin mutluluk verici olduğunun altını çizdi.

“Nereden geldim, nereye, nasıl ve neden gidiyorum” başlığı ile sıra dışı başarı öyküsünü paylaşan Dr. Dağdeviren “Bu konferans vasıtasıyla, bilgi üretmenin önemine yönelik bir farkındalık oluşturabildiysek, işte bu bütün çabamızın karşılığıdır” ifadelerini kullandı.

Doktora eğitimi sırasında hayata geçirdiği giyilebilir kalp pili projesi ile tanınan ve birçok uluslararası ödüle layık görülen Dr. Dağdeviren konferansta ayrıca gelişen ve değişen dünyada, tıp ve mühendislik arasındaki işbirlikleri ve yeni teknolojiler hakkında fikirlerini paylaştı.

Dr. Dağdeviren sunumunu, halen devam eden ve gelecek için planladığı akademik projeleri hakkında bilgiler vererek tamamladı.

Konferansa, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, akademisyenler, SANKO, Gaziantep, Hasan Kalyoncu ve İskenderun Teknik Üniversitelerinden öğrencilerin yanı sıra, halktan yoğun bir katılım gerçekleşti.

Konferansın sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Dr. Dağdeviren’e, Prof. Dr. Sınav bir plaket ve teşekkür belgesi, Prof. Dr. Gür ise armağan takdim etti.
Kaynak: İHA