Eskişehir'de Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Eskişehir’de Anda Kardeşe Vefa Derneği, geçtiğimiz günlerde İstanbul Beşiktaş’ta ve dün sabah saatlerinde Kayseri’de meydana gelen bombalı terör saldırısında şehit olan polis ve askerler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kılınan cenaze namazı sonrası okunan duanın ardından, cami bahçesinde ‘Komando’ andını okuyan kalabalık duygusal anlar yaşadı.

Eskişehir'de Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Reşadiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan gıyabi cenaze namazına Eskişehir Anda Kardeşe Vefa Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Namaz öncesi çeşitli terörü protesto eden afişler açan grup, tekbirler getirerek, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ şeklinde slogan attı. Daha sonra cami bahçesinde saf tutan insanlar, vatan uğruna şehit olan asker ve polisler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Okunan duanın ardından yine slogan atan topluluk, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Topluluk adına basın açıklaması yapan Ahmet Ulupınar, acıları anlatabilecek kelimelerin artık tükendiğini ifade ederek, “Uzun uzun konuşacak, beylik laflar edecek değiliz. Kimseyi de kınamıyoruz. Zaten böyle bir sabrımız da kalmadı. Kahpece saldırılarla, alçakça vuruluyoruz. Sabrımız sınanıyor ve biz sadece ölüyoruz. 30 senedir devam eden bu soysuz fitnenin pisliğine ve topraklarımıza ektiği onca acıya rağmen, bir Kürt komşusuna kaşını bile kaldırmamış bir milletin asaleti ve yüce ahlakıyla konuşuyoruz. Dost, düşmandan ayrılsın. Acımızı bizimle yaşayanlar, yasımızı bizimle birlikte tutanlar ayrılsın. Ay yıldızlı al bayrağın gölgesinde, şerefiyle, onuruyla yaşayan ve helalinden rızkının peşinde olanlar ayrılsın. Hayalini AB, ABD, Rusya, İran, İsrail başkentlerinde değil de, Türk’ün ve İslam’ın beldelerinde arayanlar ayrılsın. Gözleri bizimle buğulanan, sevinci bizim gibi kursağında kalanlar ayrılsın. Her şehit vatan evladını, kendi evladı sayan, öylece kahırlananlar ayrılsın. Kaderi kaderimiz, geleceği geleceğimiz, derdi derdimiz olanlar ayrılsın. Kalan bütün kahpeler, FETÖ’sü, PKK’sı, PYD’si, DEAŞ’ı, ’Üst Akıl’ı hepsi bir olsun, şimdi olduğu gibi tek safta hizalansın ve bütün bombaları, silahları, fitneleri, alçaklıklarıyla toplansın gelsin. Bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının sonrası Hasan Yamakoğlu isimli bir vatandaşın Komando andını okumasıyla tüm topluluk, yüksek bir sesle andı tekrarladı. Duygusal anların yaşandığı Komando andının okunduğu sırada adeta tüyler diken diken oldu. Yamakoğlu’nun ve hemen ardından vatandaşların da tekrar ettiği ant sonrası topluluk şehitliğe doğru yola çıktı.
Kaynak: İHA