Elazığ'da Teröre Tepki Yürüyüşü

Kentte bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayraklarıyla düzenledikleri yürüyüşte, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarını protesto etti.

Elazığ'da bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayraklarıyla düzenledikleri yürüyüşte, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarını kınadı.

Gökbörü Turancı Düşünce ve Eğitim Derneği Elazığ Şubesi öncülüğünde İzzetpaşa Camisi'nde toplanan vatandaşlar, burada İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarında şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen grup, ellerinde her iki saldırıda şehit düşen güvenlik görevlilerin fotoğrafları ve Türk bayrakları ile tekbir getirerek, 'Polise uzanan eller kırılsın' sloganları eşliğinde Öğretmenevi'ne kadar yürüdü.

Burada açıklama yapan derneğin Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özçelik, terör örgütü PKK'nın ülkeyi kana bulayan saldırılarına Kayseri'de bir yenisini daha eklediğine işaret etti.

Terör örgütüne tepki gösteren Özçelik, 'Bu saldırıda şehit olan yiğitlerimize rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.' dedi.

Yürüyüşe katılan vatandaşlardan Sefa Kaya da polis ve askere yapılan saldırıları kınadıklarını bildirdi.

Bu vatanın herkesin olduğunu Kaya, 'Bu vatanı hep beraber kurtardık. Çanakkale'de Türkü, Kürdü birlikte kurtardık. şimdi bizi birbirimize düşürüyorlar, hepimiz kardeşiz.' ifadesini kullandı.

Bahadır Saday ise son zamanlarda artan terör saldırılarına tepki göstermek için toplandıklarını, saldırıların bir an önce durmasını istediklerini aktardı.
Kaynak: AA