Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve Katar Emiri Al Sani Akyazı Spor Kompleksi'nin Açılışına Katılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, Ramada Otel’de gerçekleştirdikleri Türkiye-Katar Yüksek Stratejik İşbirliği Komite Toplantısı sonrasında yenilen akşam yemeğinin ardından yapımı tamamlanan Akyazı Spor Kompleksi’nin açılışına katılmak üzere stada geldi.

Stat açılışına olan yoğun ilgi nedeniyle stat çevresindeki yollar adeta kilitlenirken, heyet güçlükle stada ulaştı. Aynı zamanda çok sayıda taraftar ve öğrencilerden oluşan grup da Avni Aker Stadı’ndan sahile kadar yaptıkları veda yürüyüşünün ardından otobüslerle stada hareket ettiler. Açılış öncesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından stat koltuklarına 40 bin Türk bayrağı ve 7 bin de Katar bayrağı bırakıldı.

Resmi açılış öncesinde statta Trabzonspor belgeseli gösterildi, Trabzonsporlu eski futbolcular bir gösteri maçı yaptı. 80 Jenerasyonu takımında Şenol Güneş, Necmi Perekli, Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Mehmet Ekşi, Bekir Barçın, Necati Özçağlayan, Ali Yavuz, Hüsnü Özkara, Hüseyin Tok ve Turgay Semercioğlu forma giyerken, 90 Jenerasyonu takımında ise Metin Aktaş, Jacek Cyzio, Çağdaş Atan, Ünal Karaman, Orhan Kaynak, Lemi Çelik, Hami Mandıralı, Hamdi Aslan, İbrahim Yattara, Fatih Tekke ve Burak Yılmaz forma giydi.

Öte yandan 24 Kasım 2013 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Akyazı Stadı bir süre önce tamamlanırken, 41 bin 461 koltuk kapasitesine sahip. Trabzon’un Akyazı mevkinde denize dolgu yapılarak inşa edilen Akyazı Stadı, Türkiye’nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadı olacak. Fore kazık sistemi kurularak inşa edilen Akyazı Spor Kompleksi’nin etrafı da 24 saat yaşanılabilir şekilde tasarlandı. Türkiye’de ilklerin kullandığı Akyazı’da çatı sistemi de kendi kendini temizleme özelliğine sahip.
Kaynak: İHA