CHP'den Terör Saldırılarına Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Teşkilatı, İstanbul ve Kayseri’deki bombalı terör saldırılarına Salihli ilçesinde tepki gösterdi.

CHP'den Terör Saldırılarına Tepki
Salihli Demokrasi Meydanı’na ellerinde Türk Bayrakları ile gelen Cumhuriyet Halk Partililer saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşını okudu. CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, İlçe Başkanları, meclis üyeleri ve partililerin yer aldığı basın açıklamasında konuşan CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, “Ölüyoruz her gün, yağmurdan, havadan bahseder gibi” dedi.

Tokul şunları söyledi: “Cumhuriyet döneminin en kanlı, acılı ve karanlık günlerini yaşamaktayız. 5 Haziran 2015’te kanlı eller düğmeye bastı ve aradan 19 ay geçti. 10 Aralık 2016’da İstanbul Beşiktaş patlamasının acılarını henüz daha saramamışken, 17 Aralık Cumartesi günü ise Kayseri patlamasıyla yüreklerimize bir kez daha onarılamaz yaralar açıldı. Son bir buçuk yılda 34 bombalı saldırı da 500’e yakın canı, anneyi, babayı, evladı yitirdik. Bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. CHP olarak terörün her türlüsünü lanetliyor, bu alçakça saldırılara alışmadık, alışmayacağız."

“Şiddetin şehirlere kadar inerek yaşandığı günleri yaşıyoruz” diyen CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu ise “Şuan ülke olarak acılı bir süreci yaşıyoruz ve ülkemiz yangın yerine döndü. Biz her şeye rağmen bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Bu ülkeyi onlara asla teslim etmeyeceğiz. Çünkü bu vatan, bu bayrak hepimizin. Yapılan saldırılarını şiddetle kınıyorum” dedi.

Partililer konuşmaların ardından dağıldı.
Kaynak: İHA