Bingöl'de 'Teröre Lanet Şehide Saygı' Yürüyüşü Düzenlecek

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen: 'Halkımızı, ellerinde rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrakla meydanlara bekliyoruz'.

Bingöl'de yarın 'Teröre Lanet Şehide Saygı' yürüyüşü düzenlenecek.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde bir araya gelen Bingöl'deki sivil toplum kuruluşları, İstanbul ve Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırılarını protesto etmek için yarın saat 11.00'de Dört Yol Saat Kulesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yapacak, ardından yürüyüş gerçekleştirecek.

Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkeyi bölmeye, parçalamaya ve diz çöktürmeye çalışanlara karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek, terörle arkasındaki destekçilerine asla boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Ülkenin huzur, barış ve kardeşliğine sahip çıkmak için bugün Diyarbakır'da, Cizre'de, Midyat'ta ve Yüksekova'da konfederasyonlarının da desteklediği mitingler yapıldığını anımsatan Sözen, şunları kaydetti:

'Halkımızı ellerinde rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrakla meydanlara bekliyoruz. Bugün konuşmazsak, susarsak, teröre boyun eğersek yarın çok geç olacaktır. Gün birlik beraberlik ve kardeşlik günüdür. Bizleri Türk, Kürt, Zaza, Alevi ve Sünni olarak bölmeye çalışanlar aramıza nifak tohumu ekmeye çalışanlar var. Meydanlarda omuz omuza bizi bölmek isteyenlere en net cevabı vermiş olacağız.'

Yarın Bingöl'ün yanı sıra Bitlis, Van ve Hakkari'de mitingler düzenleneceğini bildiren Sözen, Bingöl'deki yürüyüşe federasyon ve dernek başkanlarıyla birlikte katılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA