Bandırma'da Terörü Tel'in Mitingi

İstanbul ve Kayseri’de terör örgütleri tarafından düzenlenen hain terör saldırılarında şehit düşen polis ve askerlerimizi anmak ve artan terör olaylarına tepki göstermek amacıyla Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bazı STK’larca "Teröre ve Katliama Lanet" mitingi düzenlendi.

Bandırma'da Terörü Tel'in Mitingi
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge 2 bin dolayında kişi katılımda bulundu. Çeşitli pankart, afiş ve dövizlerin açıldığı mitinge Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel ve Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç da katılımda bulundu. Kaymakam Sonel ve Emniyet Müdürü Kılıç, mitingin başında yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından miting alanından ayrıldı. İstanbul Beşiktaş ve Kayseri’de düzenlenen terör saldırılarında şehit düşen Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu askerlerimiz ile Türk Polis Teşkilatı mensubu polisler ve dünyanın çeşitli ülkelerinde toplu katliamlara maruz kalan tüm müslümanlar için düzenlendiği belirtilen miting, Balıkesir Ak Parti Milletvekili Sema Kırcı’nın mesajının okunması ardından Kur’an-Kerim okunması ile devam etti. Okunan Kur’an-ı Kerim’in sonrasında mitinge katılan STK’lar adına Eğitim Bir Sen Bandırma Şube Başkanı Önder Turhan basın açıklamasında bulundu. Turhan açıklamasında, "Bugün buraya 10 Aralık 2016 gecesi İstanbul Beşiktaş’ta ve dün Kayseri’de meydana gelen menfur terör saldırılarını lanetlemek, dosta ve düşmana milletçe dimdik ayakta olduğumuzu haykırmak, Milletimizin binlerce yıllık kutlu yürüyüşünün hiçbir sekteye uğramadan devam ettiğini ve edeceğini göstermek için toplanmış bulunuyoruz. Buradayız çünkü, geçmişte olduğu gibi mazlum milletlerin yanında olduğumuzu haykırmak istiyoruz bugün de. Tek dişi kalmış medeni dünyanın gözü önünde insanlıktan nasibini almamış barbarların katlettiği çocukların, kadınların, öksüzlerin, yetimlerin ve yurtsuzların çığlığı olmak için buradayız. Halep’in, Doğu Türkistan’ın, Bosna’nın, Arakan’ın, Bakü’nün, Gazze’nin yanında olduğumuzu göstermek için bugün buradayız. Ülkemiz ve âlem-i İslam, maalesef son yıllarda Batı’nın ve onun kuklası olmuş terör örgütlerinin yoğun kuşatması altındadır" dedi.

Millet olarak zor bir coğrafyada yaşadığımızın altını çizen Turhan, "Millet olarak zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşamanın zorluklarını çok iyi biliyoruz. Milletimiz, bugünlerde AB ve Batı sevdasından vazgeçiyor. Amerikan emperyalizmine kafa tutuyor, gerek zihinsel, gerekse siyasal tüm prangalarından sıyrılıyor, yeniden eski gücüne kavuşuyor, tarihi ve milli mefkûrelerini tekrar hatırlıyor. İşte bu hakikat, batıyı ve zalimleri tir tir titretiyor. İşte bu yüzden bombalar patlıyor, işte bu nedenle DEAŞ üzerimize salınıyor. İşte bu yüzden Paralel İhanet Çetesi FETÖ milletimize savaş uçaklarıyla saldırıyor, işte bu sebeple Bölücü terör örgütü PKK, ülkemizi hedef alıyor. İşte bu yüzden 10 Aralık gecesi milletimizin göz bebeği polisimiz ve emniyet güçlerimiz hedef alınıyor" şeklinde konuştu.

Turhan’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’na kurulan darağacında üzerinde "PKK, Esed, Daeş, Fetö ve tüm terörizme" yazılı temsili bir terörist maketi idam edildi. Mitinge AK Parti İlçe Teşkilatı Başkan Vekili Yılmaz Özdemir katılırken, diğer siyasi partilerden katılım olmadı. Bandırma Ülkü Ocaklarını temsilen meydana gelen 50 kişilik bir grup ise miting başlamadan önce sloganlar eşliğinde miting alanını terk etti. Miting olaysız sona erdi.
Kaynak: İHA