Ataç, Genç Eczacılara Tepebaşı'nı Anlattı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir Eczacı Odası Ulusal Öğrenci Kongresi’ne katılarak Tepebaşı Belediyesi’nin sağlık çalışmalarını anlattı.

Ataç, Genç Eczacılara Tepebaşı'nı Anlattı
9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Öğrenci Komisyonu tarafından organize edilen Eskişehir Eczacı Odası Ulusal Öğrenci Kongresi, öğrencilerin büyük katılımı ile gerçekleşti. Eczacılık mesleğinin sorunlarını ve çözümlerinin tartışıldığı kongreye, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da katıldı.

Başkan Ataç, salonu dolduran öğrencilere Tepebaşı Belediyesi’nin yürüttüğü sağlık çalışmalarını ve geleceğe dair planlarını anlattı.

Başkan Ataç, sözlerine, Kayseri’deki terör olayında yaşanan can kayıpları için duyduğu derin üzüntüyü belirterek başladı.

Ataç, “Böyle bir organizasyonun hazırlanması, siz öğrenci kardeşlerimiz adına çok önemli. Burada birçok deneyim paylaşılıyor. Eskişehir’den ve şehir dışından gelen eczacı meslektaşlarınızın deneyimlerini sizinle paylaşması, sizler için çok önemli. Ben aslında diş hekimiyim. Her zaman söylerim; önce diş hekimiyim, sonra belediye başkanıyım. Tepebaşı Belediyesi sağlık çalışmalarında büyük adımlar attı. Hep yapmak istediğim ‘Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni açtık. Tepebaşı Belediyesi’nin bu hizmetinden faydalanan çocuklar, hiçbir ücret ödemeden tedavilerini yaptırıyorlar. Diğer bir projemiz ise ‘Yaşam Köyü ve Alzheimer Merkezi’. Alzheimer hastalarının bakımının ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Oluşturduğumuz ‘Yaşam Köyü’ ile alzheimer hastası vatandaşlarımız, burada emin ellerde konaklıyorlar, bakımları yapılıyor. Engelli çocuklarımız için ‘Engelliler Montaj Atölyesi’ oluşturduk. Buraya gelen engelli çocuklarımız, el becerilerini geliştirdiler, daha sosyal oldular. Çeşitli fabrikalardan gelen demonte parçaları birleştiriyorlar. Artık kendilerini o kadar geliştirdiler ki fabrikadan gelen hatalı parçaları bile ayırt ediyorlar. Diğer bir projemiz ise ‘Çocuk Senfoni Orkestrası’. Seneler önce uyuşturucuya ve diğer kötü alışkanlıklara karşı Venezuela’da başlayan bu çalışmayı, Eskişehir’e uyarladık. ‘Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası’nda şu an 400 çocuk var. Git gide artıyor. İstanbul’da, Ankara’da ve İzmir’de konser verdiler. Bu şekilde çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışıyoruz” diyerek, sağlığın önemine değindi.

Konuşmaların ardından Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez, Başkan Ataç’a katılımlarından ve kongreye olan desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
Kaynak: İHA