Yazar Cemil Meriç 100. Yıldönümünde Anıldı

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından, Gelecek İçin Eğitim Topluluğu ve Kültür Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen “Tarihsel Dönemi Ekseninde Cemil Meriç’in Düşünce Dünyası” başlıklı program, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yazar Cemil Meriç 100. Yıldönümünde Anıldı
Ülkemizin yetiştirdiği önemli edebi şahsiyetlerden olan Cemil Meriç’in doğumunun 100. yılı kapsamında düzenlenen konferansta, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı öğrencilerimizle bir araya geldi.

Cemil Meriç’in zamanını aşan bir yazar ve düşünür olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, geçmişimizle bilgisizce hesaplaşmak yerine, geçmiş değerlerimizi benimseyerek, onların bıraktığı eserleri ve düşünceleri bu anlayışla incelememiz gerektiğini ifade etti.

Cemil Meriç’in, Batının klasik eserlerinden Türkçe’ye çeviriler yapan ilk yazarlarımızdan olduğunu dile getiren Kayalı, keskin köşeli eserler vermemesine rağmen, yaşadığı zaman diliminde etkili olan farklı siyasi düşüncelere mensup insanların da Meriç’i kendi görüşlerine göre yorumlayarak okuduğunu ve fikirlerini sahiplendiklerini sözlerine ekledi.

Cemil Meriç’in yaşadığı döneme ilişkin düşünce anlamında Ülkemize ait değerlendirmelerde de bulunan Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, özgür düşünce ortamının yazarların eserlerini rahatça ortaya koyabilmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Program sonrasında öğrencilerden gelen sorulara içtenlikle cevap veren Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı’ya; Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdurrahman İlğan tarafından plaket, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Metin Kılıç tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Kaynak: İHA