Vali Yavuz, Kız Öğrencilerle Buluştu

Muş Valisi Seddar Yavuz, ’KYK Akademi-Zoru Başaranlar’ programı kapsamında Hümaşa Kız Öğrenci Yurdunda üniversiteli gençlerle bulundu.

Vali Yavuz, Kız Öğrencilerle Buluştu
Yurdun konferans salonunda düzenlenen programda öğrencilere hitap Vali Seddar Yavuz, kariyer planlamasının önemine değindi. Kendi hayatından örnekler veren Vali Seddar Yavuz, mesleki tecrübelerini ve kendi başarı hikâyesini gençlerle paylaştı. Yavuz, "Bizler İslamiyet’in sancaktarlığını yapmış bir ümmetin evlatlarıyız. 1040’larda başlayan Türkler, Kürtler ve diğer Müslüman milletler arasındaki birliktelik, 1071’de bir sözleşmeye bağlandı. Bu sözleşmenin ikincisi Çaldıran’da yapıldı. Daha sonra Arapların da bu sözleşmeye katılımı ile bin yıldır bu topraklarda hakkı ve hukuku haykırmaya devam ettik. 1071’de ve Çaldıran’da bizim zihnimizde etnikçilik ve ırkçılık kavramları yoktu. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin zihninde de ırkçılık yoktur. Çünkü bizler bin yıl hüküm süren bir imparatorluğun varisleriyiz. O nedenle bizde etnisite yoktur ve tarihsel sürecimizde sadece Müslim ve Gayri Müslim kavramı vardır" dedi.

"Kimsenin etnik kökenine bakmıyoruz"

Devlete kamu personeli alırken hiç kimsenin etnik kökenine bakmadığını dile getiren Vali Yavuz, "Devletimiz, ülkemizde yaşayan 79 milyon vatan evladını aynı gözle görüyor ve aynı şefkatle kucaklıyor. Bu kucaklaşmamız bizim kutlu yürüyüşümüze güç katacaktır. Her zaman söylediğim gibi bir kez daha söylüyorum, kendinizi ırkçılık virüsüne teslim etmeyin. Bizim bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var" diye konuştu.

"İslam coğrafyasına kan ve gözyaşı hakim"

İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının hakim olduğunu ve Avrupa’nın buna tepki göstermediğini vurgulayan Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kapitalizmin hüküm sürdüğü günümüzde bizlere medeniyet dersi verenlerin medeniyeti ve insan haklarını sadece kendilerinden yana kullandıklarını görüyoruz. Dünyada öncelikle bir sanayi devrimi ve ardından milliyetçilik akımlarının yayıldığı Fransız devrimi yaşandı. Kapitalist devletler daha fazla sömürge ve daha fazla gelir elde etmek için kendileri ekonomik birliktelikler kurarken, Müslüman ülkelerde ise mikro milliyetçilik, ırkçılık ve mezhepçilik fikirlerini yaydılar. Bu fitneden sonra İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı hüküm sürdü. Bakın İslam coğrafyasında meydana gelen zulme Avrupalılar tepki göstermez iken İslam ülkeleri de kınama bile yayınlayamıyor. Tarih boyunca zulme uğrayan insanların sığındığı tek ülke her zaman Türkiye Cumhuriyeti devleti olmuştur. Bu ülkede 79 milyon vatan evladının ikinci bir adresi yoktur. Gelin bu ikinci adresi yok etmeyelim, çünkü bu ikinci adres ümmetin son kalesidir. Bu ümmetin son kalesine gözümüz gibi bakalım."

"Hiçbir güç bizi kutlu yürüyüşümüzden döndüremez"

İstanbul’daki hain saldırıya dikkat çeken Vali Yavuz, "Hepinizin malumu olduğu üzere, 10 Aralık günü İstanbul’da hain terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda aralarında Muşlu kardeşimiz Murat Yılmaz’ın da bulunduğu birçok canımızı toprağa verdik. Şehidimizin cenazesinin ilimize getirilmesi sırasında beni derinden etkileyen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Şehidimizin babası Nazım Yılmaz bana: ’Sayın Valim çok hakkınız geçti, size çok zahmet verdik, hakkınızı helal edin’ dedi.

Ben devletin valisi olarak ilk kez bir insan karşısında kendimi bu kadar küçük hissettim. Bu cümle karşısında gözlerimiz yaşardı. Biz aslında Devlet olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmiştik. Ama genç yaştaki evladını toprağa veren bu babanın vakur duruşu ancak bizim milletimize has bir duygudur. Aslında şehidimizin babası Nazım Yılmaz bu cümlesiyle Dünya’da hiçbir gücün bizi bölemeyeceğini ve kutlu yürüyüşümüzden döndüremeyeceğinin en güzel mesajını verdi" şeklinde konuştu.

"Ümmetin son kalesiyiz"

Ümmetin son kalesinin Türkiye Cumhuriyet olduğunu belirten Yavuz, "Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü ve küresel bir güç olma yolundaki ilerleyişini terör örgütleri aracılığıyla durdurmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler ki; Ümmete ve ümmetin son kalesi olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekasına yönelik bu tür saldırılar bizi asla yolumuzdan döndüremeyecektir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA