Turan Açıklaması 'Nazlı Ilıcak'ı, Ahmet Altan'ı Alkışlattınız, Yetmedi Vekil Yapın'

2017 yılı bütçe görüşmelerinin kapanış oturumunda AK Parti ile CHP temsilcileri arasında tartışma yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP’ye yüklendi.

Turan Açıklaması 'Nazlı Ilıcak'ı, Ahmet Altan'ı Alkışlattınız, Yetmedi Vekil Yapın'
Bütçenin tümü üzerine yapılan görüşmelerde AK Parti grubu adına konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Adana mitingi ile ilgili CHP’ye yüklendi. Turan, “Adana mitinginde Nazlı Ilıcak’ı, Ahmet Altan’ı alkışlattınız, ‘onlar burada’ dediniz. Yetmez, vekil yapın onları” dedi.

CHP’lilerin tepki göstermesi üzerine de Turan, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP’li milletvekillerinin parti yönetimini eleştiren açıklamalarını göstererek, “Ergenekon’dan yargılanan CHP Parti Meclisi üyesi Mehmet Ali Çelebi, ‘Ali Tatar, Murat Özenalp, Cem Çakmakların sesleri, bakışları olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet ve demokrasi cephesinde Altan ve Ilıcak olmayacaktır’ demiş. Yine eski Genel Başkanınız Sayın Deniz Baykal, ‘Ergenekon mimarlarını alkışlamak son derece yanlış’ demiş. Katılıyorum, CHP’nin 90 yıllık bir hatırası var. Bu hatıraya sahip çıkın, bunu yapmayın, kendinize gelin” diyerek CHP’lilere seslendi.

CHP’lilerin laf atması üzerine Turan, “Hurdacı bağırır, sarraf susar. Bence bağırmayın” dedi.

Kaynak: İHA