Toroslar'da 'Hayır Çarşısı' Açıldı

Toroslar Belediyesi, ilçe genelindeki dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla 'Hayır Çarşısı' açtı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi'nin içerisinde oluşturulan Hayır Çarşısı açılışında yaptığı konuşmada, çarşının tamamen milletin desteğiyle sürdürülecek olan bir proje olduğunu söyledi.

Akıllı kart uygulamasıyla ürünlerin parayla değil puan sistemiyle verileceğini ve vatandaşların ihtiyaçlarına göre istediklerini ücretsiz alabileceklerini ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

'Burada ihtiyaç sahibi insanlarımıza ihtiyaçlarını ulaştırma mekanizmasının merkezini açıyoruz. Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde evlerinde kullanmadıkları eşyaları bizlere ulaştırıyorlar ya da biz kendilerinden servislerle bu ürünleri alıyoruz. Hakikatten insanlarımız, ekonomik anlamda iyi olabilir ancak toplumda yaşıyorsak tek başına mutlu olma şansımız yok. Toplumda insanların refah seviyesini aşağı yukarı yakın getirmek lazım. Çok farklılıkların olduğu toplumda her türlü sıkıntı ve huzursuzluk oluşur. Dinimizce de 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' Hadis-i şerifini yerine getirmek anlamında yaptığımız ve olmayanın olana destek olacağı bu çalışmada belediye olarak bir köprü görevi üstleniyoruz.'

Hayır Çarşısı'nın açılışı yapıldıktan sonra çarşıdan faydalanacak olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara kartları teslim edildi.

Kaynak: AA