Terör Saldırıları İle Halep'te Sivillere Yönelik Saldırılara Tepki

Çankırı'da, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırıları ile Halep'te sivillere yönelik saldırılar protesto edildi Kayseri'deki terör saldırısına tepki amacıyla Amasya'da düzenlenen yürüyüşe AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da katıldı.

Çankırı ve Amasya'da, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırıları ile Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepki gösterildi.

Çankırı'da sivil toplum örgütlerince düzenlenen yürüyüş, Kucaklama Taşı mevkisinde başladı. Anıt Alanı'na kadar ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak yürüyen grup, Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı okudu.

Grup adına konuşan Osman Karslı, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarında hayatını kaybedenler başta olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andıklarını belirtti.

Dünyanın her yerinde Müslüman kanı akıtıldığını vurgulayan Karslı, 'Bugün dünyanın her tarafında topraklar Müslüman kanıyla sulanmakta, Halep'te çocuklar acımasızca öldürülüp tecavüze uğramaktadır. Aynı zamanda Arakan'da, Musul'da, Kerkük'te, Filistin'de, Doğu Türkistan'da Müslüman ve Türk kandaşlarımız zalimce ve ahlaksızca katledilmektedir.' dedi.

Teröre karşı birlik olunması gerektiğine dikkati çeken Karslı, 'Zaman birlik ve beraber olma, teröre karşı kararlılık gösterme zamanıdır. Bunun için nereden olursa olsun, birlik olunmalı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunda birlikte olduğumuz, Türkiye'nin vatandaşlığı şerefini kazanmış herkes teröre, şiddete karşı birlikte vaziyet almak mecburiyetindedir.' diye konuştu.

Duanın ardından grup dağıldı.

- Amasya

Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan terör saldırısına tepki amacıyla Kurtboğan Köprüsü önünde bir araya gelen vatandaşlar, terörü protesto etti.

Ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ve dövizlerle Yavuz Selim Meydanı'na kadar yürüyen vatandaşlar, 'Askere uzanan eller kırılsın', 'Şehitler ölmez vatan bölmez' sloganları attı.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, grup adına yaptığı açıklamada, yürekleri yakan alçak saldırının karşısında tek yürek olarak bir araya geldiklerini söyledi.

Tarihi boyunca devletiyle barışık, söz konusu vatan, millet ve bayrak olduğunda her şeyi bir kenara bırakan Amasya halkı olarak hain terör saldırılarına tepkilerini haykırdıklarını anlatan Kırlangıç, saldırıda şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

Yürüyüşe Amasya Valisi Salih Işık, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA