SP'li Temiz Açıklaması 'Türkiye, İran, Irak, Mısır, Suriye İle İşbirliği Yapmalıdır'

Saadet Partisi (SP) Ordu İl Başkanı Erkan Temiz, Ortadoğu ve İslam dünyası coğrafyasının huzura kavuşması için Türkiye’nin Tahran, Bağdat, Şam, Kahire ve Riyad ile masaya oturup işbirliği yapması gerektiğini açıkladı.

Erkan Temiz, yaptığı yazılı açıklamada, Orta Doğu ve İslam dünyasının sınırlarını değiştirmek için 20. Haçlı seferi başlatıldığını, Haçlı-Siyonist ittifakının bu coğrafyayı kan gölüne çevirdiğini, bu hedeflerinden biri olan Türkiye’yi de iç savaşa sürüklemeye çalıştığını belirtti.

ABD, AB ve İsrail’in doğrudan işgal ve savaşma yolunu terk ettiğini, ülkelerin içindeki farklı inanç ve kavmiyete mensup grupları silahlandırarak ülkelerde iç savaşlar çıkarmak suretiyle işgal ve sömürüyü devam ettirdiğini kaydeden SP Ordu İl Başkanı Erkan Temiz, “Ülkemizde, İslam coğrafyasında hatta tüm dünyada savaşı, zulmü, terörü bitirmenin yolu, ırkçı emperyalizmin kurduğu sömürü sisteminin yıkılması, yerine adil bir dünyayı kurmaktan geçer. Bu alternatif gücün oluşturulmasını sağlayacak liderliğe sahip tek ülke Türkiye’dir. Türkiye’nin acilen Tahran, Bağdat, Şam, Kahire, Riyad ile masaya oturmalı, bu coğrafyadaki zulmün bitirilmesi için terörün bitirilmesi, sömürü ve işgallerin bitirilmesi için iş birliğine gitmesi zorunludur. Çünkü Bağdat’ı savunamayan, Ankara’yı savunamaz. Şam’ı savunamayan Kayseri’yi savunamaz” dedi.

Kaynak: İHA