Silopili Öğrencilerden Polislere Anlamlı Ziyaret

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ve beraberindeki öğrenciler polislere başsağlığı dilemek için polisevini ziyaret etti.

Silopili Öğrencilerden Polislere Anlamlı Ziyaret
İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısının ardından Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Şube Müdürü Mikail Demirtaş, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte başsağlığı ziyaretinde bulunmak üzere emniyet mensupları ile polisevinde bir araya geldi. Silopi İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Levent Eken tarafından karşılanan öğretmen ve öğrenciler polisevi lobisinde misafir edildi. Öğrenciler polislere karanfil dağıttıktan sonra Silopi Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Cevahir Tatar emniyet müdür yardımcısına Türk bayrağı hediye etti. Cevahir Tatar, “Sizinle burada buluşmak çok güzel, heyecan ve gurur verici bir şey. Gerçekten bu ülke çok zorlu aşamalardan geçti hepimiz biliyoruz. Özellikle güneydoğulu olmak bambaşka bir şey. Bu zorluklardan sonra, bu kadar zor şeyleri yaşadıktan sonra Allah’ın bize nasip ettiği bu huzurlu ortam bizleri mutlu ediyor. Zaten hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadınız. Her zaman yanımızda oldunuz. Hendekler açıldı, en zor zamanımızı yaşadık. Evlerimizi resmen terk edip kaçtık. Ama siz her zaman arkamızda oldunuz. Hiçbir zaman kaçmadınız. Ülkemizi korudunuz kolladınız. İnanıyorum ki inşallah Allah’u Teala bu ülkeye her zaman huzur ve refah getirecektir. Hiçbir zaman ülkesi için canını feda edecek bu güzel yiğitleri, bu güzel insanları zor durumda bırakmayacak. Gerçekten sizleri çok seviyoruz” dedi.

Silopi Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Selma Oflas, “Allah’tan rahmet diliyorum. Cenab-ı hak inşallah onları cennet ve cemalleri ile müşerref kılar. Ailelerine de başsağlığı diliyoruz ve onlar içinde hepimiz elimizden geleni yapacağız, kanları yerde kalmayacak inşallah. Allah sizi de başımızdan eksik etmesin. İyi ki varsınız iyi ki yanımızdasınız” diye konuştu.

Silopi İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Levent Eken, “Bu gidişle hocalarımızın desteği ile hizmetler sürdüğü müddetçe bizde bunların en sağlıklı en güvenli ortamda eğitimin verilmesi içinde arkadaşlarımız gerçekten gecesini gündüzüne katarak bu hizmeti veriyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ve yapılan ikramların ardından minik öğrenciler merak etikleri ve sürekli olarak uzaktan gördükleri polis araçlarını yakından görme fırsatı buldu. Polis abla ve ağabeyleri ile birlikte araçlara binen minikler TOMA’dan su sıktı. Emniyetin yeni model aracı Ural’a binen öğrenciler anons çekerek araç kamerasını içerideki monitörden kontrol etti. Polis yeleği giyen minikler polis ablaları ile özçekim yaptı. Ziyaretin sonunda öğretmen ve öğrenciler polisler ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA