Şehit Aileleri İçin Çay İçtiler

'Gaveci Ali' olarak tanınan kahvehane işletmecisi, bir günlük kazancını şehit ailelerine bağışlayacağını duyurması üzerine çok sayıda vatandaş destek için kahvehaneye akın etti.

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, bir kahvehane işletmecisinin, bir günlük kazancını İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşen polis ve vatandaşların ailelerine bağışlayacağını duyurması üzerine, çok sayıda vatandaş kahvehaneye akın etti.

22 yıldan beri ilçede kahvehane işleten ve 'Gaveci Ali' olarak tanınan Ali Şahin, bir günlük kazancını İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşen polis ve vatandaşların ailelerine bağışlayacağını sosyal medyadan ve ilçedeki yerel bir gazeteden duyurması üzerine vatandaşlar çağrıya duyarsız kalmadı.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, televizyonda gördüğü kampanyalardan etkilenmesi üzerine böyle bir karar aldığını söyledi.

Birlik çığlıklarına ve yardım kampanyalarına duyarsız kalamadığını belirten Şahin, şöyle konuştu:

'Benim de çorbada tuzumuz olsun diye, kahvemde toplanacak bir günlük tüm gelirimi Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’na bağışlayacağım. Kampanyaya Domaniç halkı da büyük ilgi gösterdi. Herkes destek olmak için çay içmeye geldi. Yaklaşık bin liralık çay satışı yapıldı. Destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.'

Kampanyaya destek vermek için kahvehaneye gelen Oğuz Yeşilyaprak ise, örnek bir kampanya düzenlendiğini belirterek, 'Bizler de kampanyaya destek vermek için buraya çay içmeye geldik. Bu kampanya ülke genelinde düzenlenebilecek güzel bir kampanya.' dedi.

Öte yandan, kampanyayı sosyal medyadan öğrenen yurt dışında yaşayan gurbetçiler de destek için çay parası gönderdi.
Kaynak: AA