Şair Ataol Behramoğlu'na Malatya'da İlginç Hediye

Türk şiirinin usta şairlerinden Ataol Behramoğlu’na Malatya’da bir ortaokul öğrencileri tarafından yazılan akrostiş şiir hediye edildi.

Şair Ataol Behramoğlu'na Malatya'da İlginç Hediye
TED Malatya Koleji Lise Basın-Yayın Kulübü tarafından ’Ataol Behramoğlu, Cumhuriyet ve Şiir’ adlı söyleşi düzenlendi.

Şair Ataol Behramoğlu, TED Malatya Koleji Oda Orkestrasının sahne almasının ardından şiirlerini öğrenciler için okudu. Şairin şiirlerine Haluk Çetin’de bestelediği şarkılarla eşlik etti.

Öğrencilere hayat hikayelerini ve deneyimlerini paylaşan Şair Behramoğlu, söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Uzun bir imza kuyruğu oluşturan öğrencilerle tek tek ilgilenen Behramoğlu, öğrencilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Duygu dolu anların yaşandığı dinleti sonunda, Behramoğlu’na aynı ismi taşıyan ortaokul öğrencisi Ataol Arı tarafından ilginç şiir hediye edildi.

Ataol Arı isimli öğrenci tarafından usta şaire, her bir dizesinin ortaokul öğrencilerinin yazdığı ve dizelerinin ilk harfleri yukarıdan aşağıya doğru okunduğu zaman şair Behramoğlu’nun isminin ortaya çıktığı (akrostiş) şiir teslim edildi. Behramoğlu, öğrencilerinin oluşturduğu akrostiş şiiri, hayatında aldığı en güzel hediye olduğunu belitti.

Öğrencilerin yanı sıra akşam da velilerle buluşan Şair Ataol Behramoğlu, Malatyalılara da şiirleriyle seslendi. Dinletide ayrıca ahşap atölyesinde hazırlanmış olan Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin portreleri konuklara hediye edildi.

Ataol Behramoğlu, Cumhuriyet ve Şiir’’ adlı söyleşi katılımcılardan büyük beğeni topladı.
Kaynak: İHA