Paris'te Halep Protestosu

Paris'teki İran Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalık, Halep'te sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

Halep'te sivillere yönelik saldırılar, İran'ın Paris Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

İran Büyükelçiliğinin bulunduğu Iena meydanında toplanan ve aralarında Suriyelilerin de bulunduğu kalabalık, rejim yanlısı yabancı teröristlerin Halep'te yaptığı katliamı protesto etti ve bir an evvel Halep'teki kuşatmanın kaldırılması çağrısında bulundu.

'Esed katil, İran katil, Obama katil, BM katil' sloganı atan grup, yabancı terörist grupların Halep'te insanlık suçu işlediğini söyledi.

AA muhabirine konuşan Türkiye vatandaşı Eyüp Candar, Suriye halkının yanında olduklarını göstermek için Paris'te yaşayan Türklerle protestoya katıldıklarını dile getirdi.

Candar, 'Suriyelilerin yalnız olmadığını göstermek istiyoruz. Onlar da bizi görünce çok mutlu oluyor, ağlıyorlar, Türk bayrağına sarılıyorlar. Suriye halkı yalnız değildir. Kanımızla canımızla Suriye halkının yanındayız' dedi.

Halkın Mücahitleri Örgütü'nün siyasi kanadı olan İran Ulusal Direniş Konseyi'nden Helene Fathpour, eyleme İranlı milislerin Halep'te neden olduğu vahşeti protesto etmek için geldiğini aktardı.

İran'daki mevcut rejimin insanlık suçu işlediğini anlatan Fathpour, faşizme ve vahşete karşı dur demek için Suriyelilerle meydanlara çıktığını bildirdi.

Suriyeli 41 yaşındaki Ruba Sarkız ise 'Halep'te yapılan resmen soykırım. Öyle bir soykırım ki sadece Halep'le kalmayacak er yada geç Şam'a, İdlib'e de geçecek. İnsalığa çağrıda bulunuyoruz, bu vahşeti durdurun. İkinci Dünya Savaşı zamanında ne sosyal medya vardı ne internet ama bugün orada neler olup bitiyor açıkça görülüyor.' değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA