Osmangazi'nin Yeni Cazibe Merkezi Demirtaş Olacak

Osmangazi Belediyesi’ne bağlanmasıyla birlikte yatırımların adresi olan Demirtaş Mahallesi’ne inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi’nin temeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla atıldı.

Osmangazi'nin Yeni Cazibe Merkezi Demirtaş Olacak
Bursa’ya değer katacak bir hizmetin daha temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi gelişip büyüdükçe, Bursa gelişiyor ve büyüyor. Şehirler büyüdükçe, Türkiye büyüyor. 2009 yılında göreve geldiğimizde Demirtaş’ın toplam nüfusu 16 bindi. Bugün yoğun bir nüfus alan yeni bir yapılaşmayla Bursa’nın, Osmangazi’nin cazibe merkezi haline geldi ve nüfus 80 bine kadar ulaştı. 2009 yılından itibaren Demirtaş’ın Osmangazi’ye bağlanmasıyla bu bölgenin altyapılarının oluşturulması eksiklerin giderilmesi ve şehirle bütünleşmesi noktasında ciddi yatırımlar yaptık. Bu yatırımları da sürdürüyoruz. Bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. Osmangazi’de değerlerimize, tarihimize şehrimize sahip çıkıyoruz. Türkiye’ye örnek olan bir belediyeyiz. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar, birçok platformda Tarihi Kentler Birliği vasıtasıyla ödüller almaktadır. Osmangazi Belediyesi Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümüne imza atmaktadır. Bizler Osmangazi’den tüm Bursa’yı hedef alıyoruz. Osmangazi’de yapılacak bir kentsel dönüşümle Bursa’nın dönüşeceğine inanıyoruz. Planlamamızı bu şekilde sürdürüyoruz. Bursa’da yapılacak olan tarihi miras çalışmasıyla tarihimizin ayağa kalkacağına inanıyoruz. 136 mahallemiz var. Bu 136 mahallenin en uç noktasına kadar giderek esas oradaki sorunu tespit etmek bizler için en önemli görevdir. Bizler de bu çerçevede geçtiğimiz dönem 52 bin hanenin kapısını çaldık. Onlarla dertleştik. Sorunlarıyla birlikte önerilerini de alarak çalışmalarımızı şekillendirdik. Demirtaş bölgesinin gelişmesi noktasında bu bölgenin cazibe merkezi olması noktasında ciddi yatırımlar yaptık" diye konuştu.

Demirtaş’ın yeni parklarla yaşanabilir hale gelmesi için her noktasında çağdaş ve nefes aldıracak yeni mekanlar oluşturduklarını ifade eden Dündar, "Bursa’mızın hemen yanında. Bursa merkeze yakınlığıyla birlikte doğal ortamın, yeşil alanların en yoğun olduğu bir bölgemiz. Bu bölgemizde atıcılık ve trap tesislerini yaparak bu sporu yapanları Demirtaş’a gelmesine katkı sağlamak için modern bir tesis inşa ettik. Kapalı yüzme havuzumuz Bursa’nın en modern yüzme havuzu olarak hizmete açıldı.Demirtaş büyüyen ve gelişen bir bölgemiz. Bununla birlikte sürekli yeni taleple karşılaşıyoruz. Sürekli bir değişim ve gelişim içerisinde bu taleplere cevap vermeye çalışıyoruz. Buradaki en önemli sorunda burada bir sağlık tesisisin olmamasıydı. Aile hekimliğinin dışında burada bir sağlık tesisi yoktu. Bizler de kamulaştırmayla elde ettiğimiz arsayı DOSAB ile birlikte açılışını gerçekleştirdik. Demirtaş’taki eski camiyi yıkıp yolu genişlettik. Meydanı büyüttük. Modern mimarisiyle güzel bir cami yaptık. Camimiz alt katı eski caminin 2 katı. Büyük bir titizlikte sürdürüyoruz. Cami tamamlandığında bu meydanla birlikte Bursa’nın en güzel yeri olacaktır" dedi.

Yüzme havuzları, spor tesisleri, parkları ve geniş yolları ile örnek kentleşmenin yolunu açtıkları Demirtaş’ın meydanı ve Kültür Merkezi ile de bundan böyle Bursa’nın parlayan yıldızı olacağını ifade eden Başkan Dürdar, "15 bin metrekare alana kurduğumuz Demirtaş Meydanı, park ve dinlenme alanları, 82 araçlık otoparkı, yürüyüş yolları ile planlı şehirleşmenin en güzel örneği olurken, içerisinde yer alacak ve bodrum artı 3 kattan oluşacak Kültür Merkezi de, alışveriş alanları, PTT, 2 muhtarlık, toplantı salonları, atölyeler, nikah, sergi salonları, kafeterya ve sosyal imkanları ile Bursa’ya hitap edecek yepyeni bir yaşam alanı olacak. Bu binamızın içinde 16 vizyon projemiz arasında yer alan bilgi evleri de olacak. 2017 yılı Demirtaş için önemli hizmetlerin yapıldığı yıl olacak. Bunların bir tanesi Ayazma bölgesinin 7 kilometrelik imar yollarını açıyoruz. Böylece DOSAB’ın yanında güzel bir şehir ortaya çıkmış olacak. Pazar yeri inşaatımız da devam ediyoruz. Demirtaşımız kısa süre içinde güzel bir Pazar yerine kavuşacak" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Avdancık köprüsünü yenileyerek trafik rahatlatacaklarını ve park ve halı saha yapacaklarının da bilgisini veren Dündar, "Yeni okul yerlerini de inşallah Milli Eğitim’e devredeceğiz. Demirtaşımız en güzel cazibe olacaktır. Demirtaş bu meydanla nefes alacak. Temelini attığımız Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi’nin bölgemize, Osmangazi ve Bursamıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Konuşmaların ardından Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi’nin temeli atılırken, davetlilere ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA