Mehmet Topal'ın Eşi, Aile Ve Çocuk Fuarında

Anne Bebek Çocuk Fuarı’na katılan Fenerbahçeli Mehmet Topal’ın eşi Selda Topal, oğlu ile geldiği fuarda çeşitli standları gezerek keyifli dakikalar yaşadı.

Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu Mehmet Topal’ın eşi Selda Topal, Anneler ve anne adayları için İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Anne Bebek Çocuk Fuarı’na katıldı.

Etkinliğe Okyanus Kolejleri davetlisi olarak oğlu Mehmethan ile birlikte gelen Selda Topal, öğrencilerin yaptığı sevgi temalı kartpostallardan aldı, fuar alanını gezerek keyifli anlar yaşadı. İlk defa böyle bir etkinliğe katıldığını söyledi.

Bu tarz fuarların daha çok olması gerektiğini vurgulayan Topal, “Moda fuarlarından daha çok olmalı diye düşünüyorum. İlk defa geldim, iyi ki de geldim” dedi.



“Temel olan bence ruhu beslemek”

Eğitimde temel olarak ruhu beslemek gerektiğinin altını çizen Selda Topal, “Eğitimin her koşulda çok önemli olduğunu vurgulayan Selda Topal, ’’Çocukların eğitim alacağı kurumu seçerken annelerin ilk olarak ahlaklı, iyi karakterli, sosyal sorumluluk bilinci ve algısını benimsemiş ve her şeyden önemli insan ayrımı yapmadan yetiştirebilecekleri okulları seçmeliler. Ben Mehmethan için şuan eğitim hayatımıza başlamadık, oyun okulları ile devam ediyoruz daha küçük çünkü. Ama benim tercihim, önceliğim bu tarz okullardan yana. Her ne olursa olsun ruhunu da iyileştirecek, iyi yapacak etkinliklerin bol olduğu yani matematiği, feni her yerde öğrenebilirler ve o matematik, fen vs. okulda öğrendiğimiz şeylerin hangisi bir işimize yarıyor ki. Aslında temel olan bence ruhu beslemek’’ ifadelerini kullandı.

“Yetenek yönlendirme ile ortaya çıkar”

Yeteneğin yönlendirme ile ortaya çıkacağını söyleyen Topal, ’’Durup dururken bir çocuk anne ben yetenekliyim çok iyi basketbol oynuyorum demez. Anne yönlendirecek her sporu deneyecek. İmkanı olmayan anneler için söylüyorum, o çocuk kendini bir şekilde belli edecek. Çocuğun başarılı olduklarına inandıkları spor faaliyeti her neyse ona yönlenirse faydalı bir çocuk olacağına inanıyorum. Sanırım Okyanus Koleji bu konuda bayağı hem aileyi destekleyip yönlendiriyor hem de doğru yol çizmelerine yardımcı oluyor’’ açıklamalarında bulundu.

“Mehmethan hiç tek çocuk gibi büyümedi”

Selda Topal, ikinci bir çocuk isteyip istememesi ile ilgili ise ’’Bizim ev zaten tek çocuklu gibi değil. Evde mutlaka Mehmethan’ın kuzenleri, yeğenleri, okul arkadaşları, oturduğumuz yerdeki arkadaşları her gün. Bizim evde 5-6 tane çocuk var. Hiç tek çocukmuş gibi büyümedi Mehmethan’’ dedi.

Kaynak: İHA