Manisalı Esnaflara Eğitim

Manisa’da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından başlatılan ‘Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi’ (ADAPTESK) kapsamında esnaflara eğitim verildi.

Manisalı Esnaflara Eğitim
Manisa’da ‘Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi’ kapsamında bin 558 esnaf eğitim gördü. Toplamda 3 bin esnafa verilmesi planlanan proje kapsamında Manisa Anemon Otel’de oda Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Birliği’ne (MESOB) bağlı oda başkanlarının da katıldığı eğitimlere devam edildi. Başta Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu olmak üzere Manisa, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İçel, Ordu ve Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliklerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın işbirliği 31 Temmuz’da uygulamaya başlanan ‘Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi’ (ADAPTESK) eğitimlerine MESOB Başkanı Hasan Geriter, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu AB ve Dış İlişkiler Müdürü Elif Güliz ve eğitime katılacak oda başkanları ve esnaflar katıldı.

Verilecek eğitimlerle ilgili konuşan MESOB Başkanı Hasan Geriter, "İlimizde eğitime katılması hedeflenen esnaf ve sanatlarımız ile yanlarında çalışan sayısı yaklaşık 3 bin. Bugüne kadar proje kapsamında 52 eğitim gerçekleştirdik. Bu eğitimlere bugün itibariyle bin 558 esnaf ve sanatkarımız ile yanlarında çalışanlar katıldı.

Projenin bugünkü faaliyetinin amacı, kurumsal kapasite geliştirme ve farkındalık yaratmak amacıyla meslek kuruluşlarındaki yöneticilerin eğitilmesidir" dedi.

Geriter’in konuşmasının ardından Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu AB ve Dış İlişkiler Müdürü Elif Güliz tarafından sunum yapıldı. Bugün başlayan eğitimler iki gün sürecek.
Kaynak: İHA