Konaklı Çocuklardan Demokrasi Örneği

Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi çocuklar yeni dönem başkan ve yönetim kurulu üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. Konak Belediyesi’nin Fuar Evlendirme Dairesi’nde yapılan 1’nci olağan seçimli genel kurula meclise üye 138 çocuk katıldı. Konaklı çocukların erken yaşta ‘seçme ve seçilme hakkı’ kavramlarıyla tanışmasını sağlayan demokrasi örneği oylamayı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da izledi.

Konaklı Çocuklardan Demokrasi Örneği


“Demokrasi katılımcılıkla çoğalır”

Yeni seçilecek Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı ve yürütme kurulu üyelerine başarılar dileyen Başkan Pekdaş, seçimlerin demokrasinin vazgeçilmezi ancak tek şartı olmadığını belirterek, “Seçilenin istediğini yaptığı bir rejim demokrasi değildir. Gerçek demokrasi halkın her aşamada yönetime katıldığı, muhaliflerin rahatlıkla sözünü söylediği bir rejimdir. Demokrasiyi katılımcılıkla çoğaltırız çünkü sadece seçilenlerin ve temsil görevi yapanların değil; farklılıkların ve seçilmeyenlerin de görüşlerinin önemli olduğunu bilir ve onların görüşlerinin de yansımasını isteriz” dedi.



“Aydınlık Türkiye sizin eseriniz”

Konuşmasında çocuklara demokrasiye sahip çıkmaları çağrısında da bulunan Başkan Pekdaş, “Bugün burada demokrasinin ilk adımını gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Demokrasi’nin yerleşmesi, herkesin özgür bireyler olarak hayatını sürdürebilmesi, hukukun ve adaletin var olduğu bir düzenin gerçekleşmesi için sizin bugün yaptığınız şeyin öneminin ne kadar büyük olduğunu büyüdüğünüzde farkına varacaksınız. Aydınlık bir Türkiye’yi sizlerin yaratabileceğinize inanıyoruz” diye konuştu.

Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu da “Sevgili çocuklar, biz size hayalinizdeki dünyayı bırakamadık ama sizin hayalinizdeki dünyayı kurmanız için var gücümüzle size destek olacağız” dedi.

Mumcu ayrıca Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin görevi bırakan başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür belgeleri verildi.

138 çocuk üyenin katılımıyla yapılan seçimler sonunda Konak Çocuk Meclisi’nin yeni başkanı seçime tek aday giren 12 yaşındaki Utku Medet Genç olurken, yeni Yürütme Kurulu Üyeleri Semih Eliaçık, Cansu Beyazıt, Fatmagül Hasan, Tuğçe Çiçek, Ayşe Ceyda Öztürk ve Ayşegül Sezer’den oluştu.
Kaynak: İHA