Kayseri'deki Hain Saldırıya Tepkiler

Tokat’ta başlatılan Halep’e yardım kampanyasında konuşma yapan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kayseri’de düzenlenen hain saldırıya karşı tepki göstererek, “Asla başarılı olamayacaksınız, kökünüzü kazıyacağız. Hepinizi inşallah ait olduğunuz yere göndereceğiz” dedi.

Kayseri'deki Hain Saldırıya Tepkiler
Cumhuriyet Meydanı’nda Tokat Belediyesi öncülüğünde başlatılan Halep’e yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kuru gıda, temizlik malzemeleri, giysi vb. maddelerin toplandığı yardım kampanyasında ayrıca para yardımları da kabul ediliyor. Halep’e yardım kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kayseri’de yaşanan hain saldırının Türk halkını derinden yaralandığını ifade ederek, “Dağları PKK’ya dar eden komandomuzun karşısına çıkmayan, korkan bu hainler böyle sinsi, haince ve alçakça eylemlerle bizleri diz çökertmeye çalışıyorlar. Ama asla bunu başaramayacaklar. Türkiye’yi asla bu girmiş olduğu yoldan geri döndüremeyecekler. Şunu bilsinler ki, onların kökünü kazıyacağız. Şehitler veriyoruz, şehitler tepesi hiç boş kalmadı ama Allah’ın izni ile biz millet olarak el ele, kol kola birlik ve beraberliğimizle bu hainlere en güzel cevabı Tokat’tan vatanseverlerle söylüyoruz: ’Asla başarılı olamayacaksınız, kökünüzü kazıyacağız. Hepinizi inşallah ait olduğunuz yere göndereceğiz.’ Terörün ülkemizden en kısa sürede artık rafa kalkmış olacak. Bunlar bu hainlerin son çırpınışları. Ben inanıyorum ki demokrasi, birlik ve beraberlik duyguları galip gelecek” dedi.

Halep’te yaşanan vahşete karşı dünyanın kayıtsız kaldığını ifade eden Başkan Eroğlu, “Halep’te ateşkesin süratle uygulanması lazım. Oradaki kardeşlerimizin yaralarının sarılması lazım. Biz de Tokat’tan elimizden ne gelirse onun desteğini vermeye çalışıyoruz. Elimizden nakit para, gıda maddesi, giysi göndermek ve Müslümanın en büyük silahı duasıdır dua etmek geliyor” diye konuştu.

Başkan Eroğlu, STK’ların da desteği ile devam eden kampanyanın 10 gün süreceğini kaydetti.

Öte yandan merkeze bağlı Kömeç köylüler imece usulü topladıkları bir kamyonet yardım malzemesini kente ulaştırdı. Cumhuriyet Meydanı’nda Kızılay, İHH tarafından kurulan çadırlarda da yardımlar toplanıyor.
Kaynak: İHA