Kars'ta Kış Turizmi Değerlendirme Toplantısı

SATURDER Başkanı Taş: 'Gelen müşteri kitlesine en iyi hizmeti vermek ve kaliteyi artırmak istiyoruz'.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, sektör temsilcilerinin katılımıyla, kış turizminin değerlendirilmesi amacıyla toplantı yapıldı.

İlçedeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki bir otelde, Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde organize edilen toplantıya, Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, SATURDER Başkanı Mir Hasan Taş, Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) ve Kars Turizm Seyahat Acentesi Başkanı Başkanı Halit Özer ve Türk Hava Yolları (THY) Kars Satış Müdürü Fatih Karahacıoğlu, otel sahipleri, turizm acentesi mensupları ile turizmciler katıldı.

Hakan Doğanay, burada yaptığı konuşmada, gelecek kış sezonundan umutlu olduklarını belirterek, bu sezon tanıtıma önem vereceklerini söyledi.

Tanıtım için Türkiye’deki turizm fuarlarının en büyüklerinden olan Travel Turkey'e katıldıklarını anlatan Doğanay, Kars’ın önderliğinde Ardahan, Iğdır ve Ağrı'nın birbirini destekleyen destinasyonlar olarak cazibe merkezi ilan edildiğine işaret etti.

Doğanay, söz konusu fuarın Kars ve bölge turizminin tanıtımı açısından yararlı olduğunu dile getirerek, yeni kış turizmi sezonunun hayırlı olmasını temenni etti.

Mir Hasan Taş ise toplantının yeni kış turizmi sezonuna hazırlık amacıyla yapıldığını bildirerek, toplantıda yöreye gelecek turistlerin ihtiyaçları ve temel sorunlarını ele aldıklarını anlattı.

Kayak merkezindeki mekanik sorunları da ele aldıklarını belirten Taş, bu sorunlara çözüm bulmak amacıyla bir araya geldiklerini dile getirdi.

Taş, turistlere en iyi hizmeti vermek istediklerini ifade ederek, 'Gelen müşteri kitlesine en iyi hizmeti vermek ve kaliteyi arttırmak istiyoruz.' dedi.

Halit Özer de yöreye daha fazla turist çekmek için müşterilerin şikayet ettiği fiyatların düşürülmesi gerektiğini belirterek, 'Fiyatları araştırdığımızda telesiyejlerin ücreti, havaalanı transferi gibi ek hizmetler eklenince fiyatların arttığını gördük. Bunun için ortak bir karar vererek düzenleme yapılması gerekir.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, turistlerin ve sektörün sorunlarını ele alarak çözüm bulmaya çalıştı.

Kaynak: AA