İran'da 4 Kuveyt Vatandaşının Gözaltına Alınması

Kuveyt'te görevli İran büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, İran'da 4 Kuveytlinin gözaltına alınmasıyla ilgili görüşme yapıldığı duyuruldu.

Kuveyt Dışişleri Bakanlığının, İran'ın bu ülkedeki büyükelçisini, İran'ın Ahvaz bölgesinde gözaltına alınan 4 Kuveyt vatandaşıyla ilgili olarak bakanlığa çağırdığı bildirildi.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberine göre, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Sami el-Hamd, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamd es-Sabah'ın talimatıyla İran'ın Kuveyt Büyükelçisi'nin bakanlığa çağrıldığını söyledi.

İranlı büyükelçiye, bakanlığın Ahvaz'daki 4 vatandaşıyla ilgili konuyu önemsediği ve serbest bırakılmalarını talep ettiğini ilettiğini belirten Hamd, Kuveyt'in Tahran Büyükelçiliğinin, 4 vatandaşın gözaltı gerekçeleri ile koşullarını öğrenmek ve onları ziyaret edebilmek için İranlı yetkililerle görüşmelere başladığını aktardı.

Hamd ayrıca, İran'daki ve ülkedeki büyükelçiler yoluyla 4 Kuveyt vatandaşının serbest bırakılması için bakanlığın çaba sarf etmeyi sürdüreceğini ifade etti.

Kuveyt vatandaşlarının gözaltı nedenine ilişkin ise bilgi verilmedi.
Kaynak: AA