Husilerin Hükümetinin Güvenoyu Alması

Cumhurbaşkanı Hadi'yi destekleyen 8 parti, parlamentonun başkent Sana'da toplanmasının kanuna ve iç tüzüğe aykırı olduğunu açıkladı.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen 8 siyasi parti, parlamentonun başkent Sana'da toplanmasının kanuna ve iç tüzüğe aykırı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Yemen Haber Ajansı SABA'da yer alan habere göre, 8 parti yayınladıkları açıklamada, parlamentonun feshedilmesi ya da toplanmasının geçersiz, anayasa, iç tüzük ve Körfez girişimine aykırı olduğunu ifade etti. Partiler, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ile Husilerin geçen hafta parlamentoyu toplama çağrısını da kınadı.

Açıklamada, parlamentoda bulunan milletvekillerinin 'darbe hükümetine' güvenoyu vermek amacıyla gerçekleştirdiği oturumda karar yeter sayısının sağlanamadığı belirtildi.

Salih'in partisi Genel Halk Kongresinin (GPC) kurduğu 'Ulusal Kurtuluş Hükümeti', bir hafta önce Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı milletvekillerinin katılmadığı bir oturumda güvenoyu almıştı.

Husiler ve devrik lider Salih'in partisi GPC, 28 Kasım'da eski Aden Valisi Abdulaziz bin Habtur başkanlığında Sana'da 'Ulusal Kurtuluş Hükümeti' kurduğunu açıklamıştı.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere ülkenin batısındaki bazı bölgeleri elinde tutuyor.

Kaynak: AA