Erciş Sanayi Köprülü Kavşağından Transit Geçişlere Başlandı

Van’ın Erciş ilçesinde yapımının büyük bir bölümü tamamlanan Erciş-Van kara yolu Sanayi Köprülü Kavşağı transit araç geçişlerine açıldı. Kavşağın transit geçişlere açılması küçük sanayi sitesi esnafının yanı sıra, Adnan Menderes ile Sahil Kent mahalle sakinlerini de sevindirdi.

Erciş Sanayi Köprülü Kavşağından Transit Geçişlere Başlandı
Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Karayolları Van 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın ve diğer yetkililerle birlikte köprülü kavşakta incelemede bulundu. İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, köprülü kavşağın ilk etabını kısmi olarak transit araç trafiğine açtıklarını belirterek, “Bu yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen ve ilçemize her türlü desteğini sunan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, hükümetimize, bakan yardımcımız sayın Fatih Çiftçi beye, milletvekillerimize, Kara yolları Bölge Müdürümüze ve bütün ekibine ilçe halkı ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. İnşallah, 2017 Haziran ayında projenin tamamlanmasıyla birlikte, köprülü kavşağın resmi açılışında da bir arada olma imkanı buluruz. 2017 yılı her açıdan Erciş için iyi ve güzel bir yıl olacak. Vatandaşlarımız için hayırlı ve uğurlu olacak” dedi.

Karayolları Van 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş ise, farklı seviyeli kavşağın toplam proje bedelinin 26 milyon TL değerinde olduğunu, projenin alt geçit olarak tamamlandığını belirterek, "Bugün itibarıyla kavşağın alt bölümünden transit trafik geçişini veriyoruz. Toplam 26 milyon TL değerindeki projemizin şu ana kadar 16 milyon TL’lik harcaması gerçekleşti. Bağlantı yollarıyla beraber bin 820 metre olan projenin geri kalan kısmı ise Haziran 2017 itibariyle tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacaktır. Erciş Sanayi Köprülü Kavşağımızın transit araç trafiğe açılmasıyla birlikte daha güvenli, konforlu, can ve mal emniyeti olmak üzere ve daha az egzoz gazı salınımı birlikte, emisyondan, hava kirliliğinde azalma, yakıttan ve zamandan da tasarruf sağlanacaktır" ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA