Edirne'de, Suriyeli Çocuklara Adaptasyon Eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNICEF Türkiye temsilciliğince başlatılan Sosyal Uyum ve Adaptasyon Eğitici Eğitimi kapsamında, Edirne'de de Suriyeli çocuklara adaptasyon eğitimi verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, eğitim merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle çocukların daha zor durumda olduğunu belirtti.

Devlet olarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin yanında olduklarını aktaran Özbaş, 'Suriyeli çocuklarımızın sosyal uyum problemlerinin azaltılması, toplumdaki mevcut risk ve kaynaklarla ilgili farkındalıkların arttırılması, kültürler arası karşılıklı anlayış ve hoşgörünün arttırılması amacıyla Çocuk Hakları Komitemiz tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Çocukların bu dönemde yaşadığı deneyimler, ileride mutlu, kendisiyle ve çevresiyle barışık bireyler olabilmeleri açısından önemlidir.' ifadelerini kullandı.

Edirne Çocuk Hakları Komitesi Yetişkin Koordinatörü Sosyolog Ercan Kaygısız, oyuntabanlı eğitim yöntemiyle farklı kültürde yetişen çocuklara bir arada yaşama becerisini geliştirmeye yönelik bilgi verdi.

Eğitime, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Çocuk Hakları Daire Başkanı Bayram İnce, Birim Sorumlusu Mustafa Bilir, UNİCEF Eğitim Görevlisi Musa Akgül ve çocukların aileleri katıldı.

Kaynak: AA