Devletteki FETÖ Yapılanması Panelde Konuşuldu

Prof. Dr. Ömer Özkan, FETÖ yapılanmasına dair akılda kalan soruları ve örgütün devlet kadrolarındaki gizli yapılanmasını Avrasya Bir Vakfı’nın düzenlediği panelde anlattı.

Devletteki FETÖ Yapılanması Panelde Konuşuldu
Avrasya Bir Vakfı’nın düzenlediği panelde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanması konusunda alanında usta isimleri konuk etti. FETÖ yapılanmasının Türkiye’deki devlet kadrolarında nasıl yapılandığının ve ne yapılması gerektiğinin konuşulduğu panelde Prof. Dr. Ömer Özkan, “Cumhurbaşkanı etrafındaki bürokratları kendi seçmesine rağmen neden tek başına? Bunu araştırmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“FETÖ yapılanmasındakiler uzun süredir kimliklerini gizliyor”

Panelde konuşan Prof. Dr. Ömer Özkan, “Cumhurbaşkanımızın neden sürekli tek başımayım dediğinin altına iyi bakmamız lazım. Cumhurbaşkanı neden tek başına? Tüm üst düzey bürokratları ve etrafındaki insanları kendi seçmesine rağmen neden tek başına. Bunu iyi araştırmamız gerekiyor. Çünkü FETÖ Yapılanması uzun süredir kendi kimliklerini başka kimliklerin arkasında gizliyorlar. Son 10 yılda belki de daha fazla bir süredir bu yapılanma, devlet kadrolarına yetiştirdikleri kendi önemli elemanlara kendinizi başka kimlikler altında gizleyin emri vermiştir. Bugün önemli devlet kadrolarındaki kişilerin de bu yapılanmadan olduğunu tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA