CHP'nin Milletvekilleri Ve PM Üyeleriyle Yaptığı Toplantı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında, milletvekilleri ve Parti Meclis (PM) üyelerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifi karşısında partinin izleyeceği yol haritası tartışıldı Söz konusu teklifin 'bir rejim değişikliği' getireceği görüşünün ön plana çıktığı toplantıda, CHP'nin tüm kadrolarıyla bunu halka anlatması gerektiği vurgusu yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, milletvekilleri ve Parti Meclisi (PM) üyelerinin de katılımı ile gerçekleşen kapalı toplantıda, AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifi karşısında partinin izleyeceği yol haritası tartışıldı.

Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen ve sonrasında bir açıklama yapılmayan toplantı, 7 saat sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşması ile başlayan toplantıda, ilk olarak Kayseri'deki terör saldırısı değerlendirildi.

CHP'nin teröre karşı net bir duruş sergilediği belirtilen değerlendirmede, dış politika konuları da ele alındı.

Toplantının asıl gündem maddesini ise AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifi oluşturdu.

Konu üzerine 60'dan fazla milletvekili söz alırken, CHP'nin süreç sırasında izleyeceği yöntemler konuşuldu.

Bazı milletvekillerinin MHP tabanının söz konusu teklife tepkili olduğunu söylediği ve bu tabanın ikna edilebileceğini dile getirdikleri öğrenildi. CHP'nin tüm kadrolarıyla bu değişikliğin geçmemesi için çalışması prensibi kabul edilirken, bunun ilk mücadelesinin ise Anayasa Komisyonunda verilmesi kararlaştırıldı.

CHP'nin, değişiklik teklifinin olumsuzluklarını halka aktarırken, üzerinde çalıştığı kendi anayasa taslağındaki vurguları ön plana çıkacağı belirtildi.

Öte yandan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın da CHP'nin hazırladığı anayasa taslağı hakkında ayrıntılı bilgi sunduğu ifade edildi.

Kaynak: AA