Bilecik Şehir Tiyatrosu İlk Oyunu İle Sahne Aldı

Bilecik Belediyesi tarafından kurulan ’Bilecik Şehir Tiyatroları’nın ilk oyunu olan Süt Kardeşler, tiyatro severlerin beğenisine sunuldu.

Bilecik Şehir Tiyatrosu İlk Oyunu İle Sahne Aldı
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde sahne alan oyun, izleyenlerden tam not aldı. 11 yıldır Bilecik’i, Sanatların Anası Tiyatro ile buluşturan Bilecik Belediyesi, ’’Tiyatronun Tohumlarını Yetiştiriyoruz’’ düşüncesiyle kültür ve sanat alanındaki çalışmalarına yenilerini ekliyor. Sahne alan tiyatro oyununda yer alan usta tiyatro oyuncusu Ercüment Doğan, Bilecik Belediyesi eliyle tiyatroda gerçekleştirilen faaliyetler ile Bilecik’in tiyatrodaki geleceğinin parlak olduğunu belirterek, ’’Bilecikli tiyatro severlerin karşısına Süt Kardeşler adlı oyun ile çıktık. Bilecik Belediyesi tarafından kurulan Şehir Tiyatroları ile yeni ve genç yetenekleri kazanacağız. Ben bütün tiyatro severlerin oyunu keyifle izlediğine inanıyorum. Önümüzdeki hafta da gelen yoğun talepler üzerine yeni seçmeler yapacağız. Bu oyun haftaya tekrar sahne alacak. Bütün tiyatro severleri önümüzdeki hafta oynayacağımız oyuna bekliyorum’’ ifadelerini kullandı.

“Terör olaylarını kınama”

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan ise oyun sonunda yaptığı konuşmada; ’’Geçtiğimiz hafta İstanbul’da hain saldırı sonucu hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Güzel ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunların artık son bulmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

İzleyicilerin beğeni ile takip ettiği Tülay Doğan’ın yönetmenliğindeki oyunda; Ercüment Doğan, Tülay Doğan, Nejmi Aykar, Buket Eker, Soner Enmutlu, Bugay Akman, Evrim Bağcı ve Can Akar rol aldı.
Kaynak: İHA