Başkan Tuna Açıklaması '3 Ocak'ta Kol Kola Girerek Dosta Güven, Düşmana Korku Salacağız'

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İçel’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla bu yıl 13’üncüsünü düzenleyecekleri ‘Kurtuluş Yürüyüşü’nün, her yıl olduğu gibi yine muhteşem olacağını, milletin katılımıyla nehirlerin denize akacağını söyledi.

Başkan Tuna Açıklaması '3 Ocak'ta Kol Kola Girerek Dosta Güven, Düşmana Korku Salacağız'
Toroslar Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği 3 Ocak İçel’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü Etkinlikleri çerçevesinde hazırlıklar sürüyor. Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve her yıl binlerce İçellinin katıldığı Kurtuluş Yürüyüşü’nün bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleşmesi için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın çabaları da devam ediyor. Bu çerçevede, bugün İçel basınıyla bir araya gelen Başkan Tuna, tüm İçellileri, Kuvay-i Milliye Anıtı önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Halkkent Mahallesi’ndeki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İçel Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Tuna: “Ortadoğu gibi olmamak için bizi biz yapan değerlerimizden başka hiçbir formülümüz yok”

Toplantıda, ‘Ben 3 Ocak Yürüyüşüne Hazırım, Ya Sen?’ sloganıyla hazırlanan video gösteriminin ardından konuşan Başkan Tuna, geçen hafta İstanbul’da, bu sabah da Kayseri’de düzenlenen bombalı saldırılardan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Türk milletinin, Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte büyük bir gayretle çalışarak bugünlere geldiğini dile getiren Tuna, ancak, böylesine çalışkan bir milletin muasır medeniyet hedefine ulaşmak için attığı hızlı adımlarını gören emperyalist güçlerin, dün olduğu gibi bugün de hep Türkiye ile uğraştıklarını söyledi.

Anadolu coğrafyasında emeli olan emperyalist güçlerin, Türk milletini dıştan birbirine düşüremedikleri için içten işbirlikleriyle bir şekilde ayakta duran değil, dizleri üzerinde emekleyen bir konuma getirmek için uğraştıklarını ifade eden Tuna, bugün Ortadoğu’da yaşanan savaş ve kaos ortamına işaret eden Tuna, özellikle son günlerde Halep’teki insanlık dışı olayları gördüklerini vurgulayarak, “Bizim onlar gibi olmamamız için, bin yıldır kardeşçe yaşadığımız Anadolu topraklarımızı gelecek nesillerimize emanet etmek için bizi biz yapan değerlerimizden başka hiçbir formülümüz yok. Bu değerlerimiz, dilimiz, bayrağımız, vatan toprağımız, şehit kanıyla bezenmiş tarih şuurumuz, milli kültürümüzdür” dedi.

Bu çerçevede ‘Kurtuluş Yürüyüşü’nün, 13 yıldır İçel’in kurtuluş günü olan 3 Ocak’ta vazife olarak görüp, 2005 yılından bu yana ilk adımını attıkları ve sadece organizasyonunu yaptıkları ama milletin yoğun katılımıyla ırmak ve nehir olup denizlere aktığı çok özel bir etkinlik olduğunu vurgulayan Tuna, “Kuvay-i Milliye Anıtı’ndan başlayan o muhteşem yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’na varıncaya kadar nehir olup denizlere aktı. Bu, milletin değerlerine sahip çıkmasıdır” diye konuştu.

Tuna: “Dosta güven, düşmana korku salacağız”

3 Ocak’ı genç nesillerin beyinlerine kazımak, bu toprakların kolay vatanlaştırılmadığını öne çıkartmak için birçok etkinlik yaptıklarını anlatan Tuna, bu çerçevede bu yıl fotoğraf ve şiir yarışması, Kurumlar Arası Futbol Turnuvası, cirit gösterisi ve en önemlisi de Kurtuluş Yürüyüşü düzenlediklerini kaydetti.

Her yıl Türkiye’nin her yerinden takip edilen ve 3 Ocak 2017 sabahı saat 08.00’de de Kuvay-i Milliye Anıtı önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek yürüyüşe tüm İçel halkını davet ederken, desteklerinden dolayı da İçel basınına teşekkür eden Tuna, “3 Ocak’ta yine dosta güven, düşmana korku salacağız. Birlik içerisinde olduğumuzu o gün herkese göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Kocamaz: “Acılıyız ama bu ülkeye de sahip çıkmak mecburiyetindeyiz”

Başkan Kocamaz ise konuşmasına bu sabah Kayseri’de düzenlenen hain saldırıya değinerek başladı.

Kayseri’deki bombalı saldırıda maalesef 13 şehit ve 48 yaralı olduğu bilgisini veren Kocamaz, “Geçen hafta İstanbul’da böyle bir olay yaşadık, 44 polisimiz ve vatandaşımız şehit oldu. Acılıyız ama bu ülkeye de sahip çıkmak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

Bu toprakların kutsal topraklar olduğuna vurgu yapan Kocamaz, bu nedenle herkesin bu topraklarda gözü olduğunu belirtti.

Bu toprakları ele geçirebilmek ve bin yıldır bu topraklar üzerinde yaşayan insanları kovabilmek için iki kez Haçlı Seferi düzenlendiğini anımsatan Kocamaz, bununla amacına ulaşamayanların artık yöntemlerini değiştirerek, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi gelip ülkeyi işgal etmediklerini, ancak yerli işbirlikçileriyle birlikte bu ülkeyi içten yok etmeye çalıştıklarını söyledi.

Kurtuluş Savaşı’nda Çukurova bölgesinde çok büyük mücadeleler verildiğini anımsatan Kocamaz, şöyle devam etti: “Kurtuluş Savaşı’nda verdikleri mücadele ve elde ettikleri başarılarla tüm insanlara moral verenler Çukurova’nın yiğitleriydi. 27 Aralık’ta Tarsus, 3 Ocak’ta İçel, 5 Ocak’ta Adana bu yiğitlerin sayesinde kurtuldu. Bunları, bizden sonraki nesillere iyi anlatmak mecburiyetindeyiz. Tarihini bilmeyen milletlerin coğrafyasını başka milletler çiziyor. İşte Suriye’de, Ortadoğu’da, Irak’ta, Afganistan’da, Pakistan’da görüyoruz. Maalesef özellikle Müslüman alemi gaflet içerisinde. Bu gafletten bir türlü kurtulamıyor. Bu nedenle de başına binbir türlü gaile geliyor.”

Yerel yöneticiler olarak, insanların ihtiyaçlarını gidermek için çalışacaklarını, onların güvenlerini boşa çıkarmamak için gayret edeceklerini, ancak bunun yanında bu hizmetlerin eşit şekilde kullanılması için de sosyal faaliyetlerine devam edeceklerini dile getiren Kocamaz, şunları söyledi: “Başka bir İçel yok. Gidecek başka yerimiz yok. İnsanların kökeni, doğum yeri, inancı, rengi, mezhebi ne olursa olsun, eğer İçel’de yaşıyorsa İçel ortak paydasında birleşmek zorunda. Bizler de yerel yönetimler olarak bu insanlarımızı barış, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşatmak için İçel ortak paydasında birleştirmek zorundayız. Bu etkinlik, gerçekten takdire şayan. Hamit Başkanımızın başlattığı Kuvay-i Milliye Yürüyüşü, bundan sonra da kesintisiz bir şekilde devam ettirilmesi gerekiyor. Çünkü gençlerimiz, geçmişlerini öğrenecekler ki, geleceğe daha sağlıklı yürüme imkanı bulacaklar. Bu yürüyüşler, 3 Ocak’lar bunun için çok önemli. İçellilerin İçel’e sahip çıkabilmeleri için çok çok önemli.”
Kaynak: İHA