Bartın Üniversitesi Öğrencilerinden Teröre Tepki

BARTIN – Kayseri’de sabah saatlerinde çarşı iznine giden askerlerin otobüsüne yönelik düzenlenen bombalı hain saldırının ardından Bartın Üniversitesi öğrencileri tarafından teröre tepki yürüyüşü gerçekleşti.

Bartın Üniversitesi Öğrencilerinden Teröre Tepki
Kayseri’de 14 askerin şehit olduğu terör saldırısının ardından Bartın Üniversite öğrencileri Hükümet Caddesi Arap Cami önünde toplandı. Yaklaşık 120 öğrenci, Türk Bayrakları açarak İstiklal Marşı’nı okudu.

Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Mehmet Sezer, “Teslimiyeti Allah’a ve Türk milletine olan şehitlerimizin ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Bununla birlikte askerimizin, polisimizin son nefesimize kadar, son neferimize kadar yanında olduğumuzu, bu vatanı bölmek isteyenlerin gözlerine soka soka bildiriyoruz. Kan dökmesini bilmeyenler, bu topraklara hükmedemez, bu sokaklara sahip çıkamaz. Sokaklarına sahip çıkamayanlar, vatanın birliğini ve bütünlüğünü koruyamaz. Şu an görüyoruz ki vatanımızın birliği ve bütünlüğü tehlikededir. Devletimizin kolluk kuvvetlerine artık başsağlığı dilemek yerine, onları göreve davet ediyoruz. Bu kutsal görevlerinde tekrardan söylüyoruz ki son nefesimize kadar, son neferimize kadar yanlarındayız. Bu vatanı böldürtmeyeceğiz” dedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldılar.
Kaynak: İHA