Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Menteş Açıklaması

'Milletçe toplumumuzun temel değerlerine yapılan saldırılarla karşı karşıyayız. İnşallah 15 Temmuz'da göstermiş olduğumuz o şanlı direnişi devam ettirirsek bu saldırılardan ülkemizi koruyacağız'

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş, 'Milletçe, toplumumuzun temel değerlerine yapılan saldırılarla karşı karşıyayız. İnşallah 15 Temmuz'da göstermiş olduğumuz o şanlı direnişi devam ettirirsek bu saldırılardan ülkemizi koruyacağız.' dedi.

Menteş, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Samsun Şubesince düzenlenen 'Uygulamada Bölge Adliye Mahkemeleri' konferansının açılışında yaptığı konuşmada, Kayseri'deki terör saldırısını kınadı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Menteş, 'Milletçe, toplumumuzun temel değerlerine yapılan saldırılarla karşı karşıyayız. İnşallah 15 Temmuz'da göstermiş olduğumuz o şanlı direnişi devam ettirirsek bu saldırılardan ülkemizi koruyacağız. İnşallah hep beraber millet olarak kendi varlığımızı, devletimizin varlığını muhafaza ederek inşallah adaletin tecellisini de hep beraber sağlamış olacağız.' diye konuştu.

Menteş, Türkiye'nin darbe girişimi gibi yıkıcı bir durumla karşı karşıya kaldığını, bu saldırının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi liderliği, milletin feraseti ve cesareti sayesinde göğüslendiğini söyledi.

1960 ihtilalinden sonra o dönem sözde yargı kararıyla idam kararları verildiğini ifade eden Menteş, 'İnsanlarımız şehit edildi. 15 Temmuz'da yargımız, başsavcılarımız, mahkeme başkanlarımız, hakimlerimiz onurlu ve dik bir duruş sergileyerek terör eylemlerini gerçekleştirenlere karşı soruşturmaları başlattılar, gözaltılar yaptılar. Bizler milletimizin de sokağa inmesiyle, Cumhurbaşkanımızın siyasi önderliğiyle, muhalefet partileri de dahil toplumsal bir hareketle değerimizi, milletimizi koruyarak bir işi başarmış olduk. Bundan sonraki süreçte de inşallah bu görev hepimize düşüyor.' dedi.

Kaynak: AA