Abdullah Reha Nazlı Açıklaması Çağımızda Her Alanda Çok Yönlü Kişilere İhtiyaç Var

Mühendis, girişimci ve yazar Abdullah Reha Nazlı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde konferans verdi. Konferansta her yönden aynı gözüken gerçeğin bütününü görebilmek ve bunu hayata yansıtabilmek için çok yönlü düşünce anlayışına sahip olmak gerekliliğine değinilerek; hayattan, tarihten ve teknolojiden örnekler verildi.

Abdullah Reha Nazlı Açıklaması Çağımızda Her Alanda Çok Yönlü Kişilere İhtiyaç Var
Gıda Mühendisi gibi Düşünmek kitabının da yazarı olan Abdullah Reha Nazlı, bilgi çağına girdiğimizi hatırlatırken; geçtiğimiz çağda kalan meslek kalıplarının artık günümüzde sektörlerindeki ihtiyaçları karşılamadığını ve bunun için herkesin kendisini avantajlı olduğu konuda geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Her bir bireyin bulunduğu ortama ve topluma en fazla yararlı olabileceği yönlerini araştırmakla, kendini çağın ihtiyaçlarına göre yetiştirmekle yükümlü olduğunu bildiren Nazlı bunun için de vaktini doğru kullanan, ilgi alanlarının peşine düşen ve öğrenmeye açık olan kişiler olmak gerektiğini söyledi.



Ken Robinson’un "Artık çağımızda bir işi mükemmel yapabilen değil birkaç disiplini bir araya getirebilen insanlara ihtiyaç duyuluyor" sözünü hatırlatan Nazlı, üniversitenin farklı konuları öğrenmek ve keşfetmek için büyük bir fırsat olduğunu ve mezun olmadan önce her öğrencinin sektörlere, çağın ihtiyaçlarına ve kendi ilgi alanlarına dikkat kesilmesi gerektiğinin altını çizdi. Konferansta ayrıca mühendisliğin hayatla iç içe oluşuna psikoloji, mantık, felsefe, matematik gibi konularla bağlantılar kurularak değinildi. (EFE)
Kaynak: İHA