'246 Bir Kurtuluş Destanı' Kitabının Tanıtımı Yapıldı

Kocaeli’de 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı ’246 Bir Kurtuluş Destanı’ adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

'246 Bir Kurtuluş Destanı' Kitabının Tanıtımı Yapıldı
Gazeteci Osman Altınışık, 15 Temmuz darbe teşebbüsünü konu alan "246 Bir Kurtuluş Destanı" isimli kitabını, İzmit Kamu Hizmetleri Destekleme Derneği’nin gerçekleştirdiği organizasyonla Kocaelilere tanıttı. Ramada Otel’de düzenlenen programa İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Kamu Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanı Ruhi Karaalp, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, İzmit Uluçınar Vergi Dairesi Müdürü Hikmet Yıldız, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Hasan Konca, gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, "15 Temmuz gecesi vatandaşlar silahsız bir şekilde ellerini tanklara doğrulttular. İşte bu ruh 15 Temmuz gecesi kendini gösterdi. Biz bu ruha şahit olan insanlarız. Biz çok şanslıyız. Bizden sonra gelecek olan kuşaklar belki bunları hatırlayamayacak ama onlara bu mücadelenin, bu ruhun en güzel şekilde anlatımını da basınımızın temsilcileri yaşatacak" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin önceden planlandığı belirten Osman Altınışık, "15 Temmuz gecesi daha önceden tasarlanmış hain bir FETÖ terör örgütünün hesaplı, planlı bir kalkışmasıdır" diye konuştu.

15 Temmuz gecesinin önemine değinen Altınışık, "15 Temmuz gecesinde Uhud’un, Bedir’in, Çanakkale’nin, Malazgirt’in ruhu vardı. Söz konusu vatan olunca bizim için gerisi teferruattı. Onun için 15 Temmuz’da ne canımızın kıymetini bildik, ne de altımızdaki aracımızın. Eşimizle birlikte ölüme yürüdük" diye konuştu.

Tanıtım programının ardından 15 Temmuz gecesindeki habercilik başarısından dolayı İhlas Haber Ajansı Kocaeli Haber Müdürü Refik Fidan ve diğer basın mensuplarına plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA