Yeşil Bir Didim İçin İlk Adımlar Atıldı

AK Parti Didim İlçe Teşkilatı’nın Didim’in şehir girişlerinin her iki yanının ağaçlandırılması noktasında hazırladığı “Didim Karayolu Ağaçlandırma" projesi kapsamında Didim-Akbük yolunda ilk fidanlar toprakla buluşturuldu.

Yeşil Bir Didim İçin İlk Adımlar Atıldı


AK Parti Didim İlçe Teşkilatının hazırladığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Söke Orman İşletme Şefliğinin birlikte hayata geçireceği “Didim Karayolu Ağaçlandırma” projesine başlandı.

Didim-Akbük yolunda yapılan fidan dikimine Didim Kaymakamı İskender Yönden, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş, Aydın Orman İşletme Şefi Yusuf Karartı, Söke Orman İşletme Müdürü Özcan İçel, Ak parti ilçe yöneticileri katıldı.

Projeyle ilgili olarak Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Didim ilçe protokolüne süreçle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Basın mensuplarına bilgiler veren Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, “Didim ilçemizde ana arterlerde sağlı-sollu 15 km’lik kısmını yol kenarı ağaçlandırma projesine aldık. Bunun toprak işlenmesi tamamlandı ve yıl sonuna kadar bitecek. Bizde bu etkinliğe destek olduğumuz göstermek için burada yer aldık. Yaklaşık 15 km’lik mesafeye 18 bin tane büyük boylu ana arter üzerine fıstık çamı, zakkum, ateş dikeni gibi bitkiler ile alt kısma biberiye türü fidanlar dikerek, yollarımızın güzelleşmesini sağlayacağız“ dedi

“Gelecek nesiller için yeşil bir Didim"

AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü ise, Didim’in yeşil bir kent olması noktasında çalıştıklarını belirterek “İl Kadın Kolları Başkanımız ve Meclis üyesi seda hanım projenin oluşmasına katkı sağladı.Didim’in yeşil kazanması noktasında bir başlangıç ve bunun çok daya büyüyerek sürmesi bizim hayalimiz.Didim’e kazandırılacak olan serbest turizm bölgesi ile Didim’de oluşacak yeşil kuşak ve kentsel yeşil alan oluşumuyla kent ormanı oluşturulması sağlanacağını umuyoruz. Bunun Didim halkına ve Didim turizmine büyük bir katkısı olacak.Bu proje hem Didimliler ekonomik anlamda bir gelir kapısı olacak, hem de ilçe turizminin çeşitliliği noktasında bir katkı sağlayacak. Çocuklarımız ve Gençlerimize bırakabileceğimiz en büyük değerin içinde yaşadığımız ilçenin yeşil olarak geleceğe bırakılması olacağını düşündüğümüz için Didim çok daha yeşil bir yer olması için mülki idare amirlerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından ilçe protokolü ile AK Parti yöneticileri birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA