Yerli Malına Yabancı Kalmadılar

Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, aileleriyle birlikte evlerinde hazırladıkları Türk kültürüne has yöresel yiyecekler ile ’Yerli Malı Haftası’nı kutladı.

Yerli Malına Yabancı Kalmadılar
Alanya ilçesinde bulunan Barış Manço Okulları, Rus Klasika-M ve Mahmutlar 50. Yıl Ahmet Keşoğlu Okulunda öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası dolayısıyla Türk kültürünü tanıtmak, yerli malı kullanımının önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yerli malı masası hazırladı.

Etkinlikler kapsamında okullarda yabancı uyruklu öğrencilere, öğretmenleri tarafından Türk kültürüne has yöresel yiyecekleri tanıtmanın, tutumlu olmanın ve yerli malı kullanmanın ekonomik açıdan önemi ve yerli malı kullanımının sağlık açısından faydaları anlatıldı. Etkinlikte yabancı uyruklu öğrenciler evde annelerine hazırlattıkları Türk mutfağına has yiyecekleri arkadaşlarıyla paylaştı.

"34 farklı ülkeden 869 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görüyor"

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, 34 farklı ülkeden 869 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğü ilçede öğrencilere ve velilere Türk kültürünü tanıtmak ve yerli malı kullanımının önemine dikkat çekmek aynı zamanda farkındalık oluşturabilmek için ’Yerli Malı Haftası’nı kutladıklarını belirtti.

Müdür Er, "Ülkemizde 12-18 tarihlerinde Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaktadır. Biz de Alanya’da bir farkındalık oluşturmamız acısından, ilçemizin kültürel zenginliğine katkı sağlayan yabancı öğrencilerimizin bulunduğu Barış Manço Okulları, Rus Klasika-M ve Mahmutlar 50. Yıl Ahmet Keşoğlu Okulunda böyle bir kutlama kararı aldık. Bütün öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle beraber Yerli Malı Haftası’nı kutluyoruz" dedi.



"Rus öğrencilerimiz çok mutlu"

2014 yılında eğitim vermeye başlayan Rus Klasika-M Okulunun Müdürü Mehmet Sinan Klavuz da, Rus vatandaşlara Alanya’nın kültürünü, değerlerini öğretmeye çalıştıklarını söyleyerek, "Burada eğitim gören Rus öğrencilerimiz çok mutlu ve Yerli Malı Haftasını öğrencilerimizle kutluyoruz" ifadelerini kaydetti.



"Yiyecek konusunda sizinle hem fikiriz"

Barış Manco Okullarında eğitim gören Rus uyruklu Diana’nın annesi Kseniya Balcı, böyle bir organizasyonla onları tanıştıran ve harika yiyecekleri tattıran tüm eğitimcilere teşekkür etti.
Kaynak: İHA