Yarım Asırlık Evlilere 'Nikah Defteri' Sürprizi

Turgutlu Belediyesi tarafından evliliğinde 50 yılını dolduran çiftlere, evlilik cüzdanları tabloya bastırılarak hediye edilmeye başlandı.

Turgutlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gönül Projesi kapsamında, ilçede bulunan 50 yıllık evli 120 çift ziyaret edilerek, nikah defterlerinin yer aldığı tablo ve kalpli saat armağan edilmeye başlandı.

Proje kapsamında ilk ziyaret Belediye Başkanı Turgay Şirin tarafından, 1966 yılında beri evli olan Sema ve Ünal Harcanoğlu çiftine yapıldı.

Sema ve Ünal Harcanoğlu çiftini çocukluğundan bu yana tanıdığını kaydeden Şirin, 'Nice 50 yıllara diyerek uzun yıllar nasip etsin. Bu çalışmamızın devamında yine Turgutlu'da 50 yılını dolduran çiftlerimize ulaşmaya çalışacağız. Onların da gönüllerini almaya çalışacağız. Bizim asıl hedefimiz gönül köprüsü kurmak. Küçük gibi görünen gönüllerde yer edinen çalışmalarımızı devam ettireceğiz.' diye konuştu.

Mutlu ve uzun evliliklerin sırrının karşılıklı saygı, sevgi ve güven ile olduğunu belirten Sema Harcanoğlu ise 'Arada sürtüşmelerimiz tabi ki oldu. Fakat o bağırdı ben sustum. Ben sinirlendi o tahammül gösterdi. Bu şekilde bu yıllara geldik. Gençlere ve yeni evlilere tavsiyemiz birbirlerine inansınlar ve güvensinler.'' dedi.
Kaynak: AA