Vali Demirtaş Açıklaması 'Tedirginliğe Gerek Yok'

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Alevi dernekleri başkan ve yöneticilerine, kentteki Alevi köylerinde istihbarat çalışması yaptıkları iddia edilen DEAŞ’lı teröristlerin olası saldırılara girişebileceğine yönelik jandarmanın muhtarlara yaptığı uyarıyla ilgili olarak, “Tedirginliğe asla gerek yok. Devlet nezdinde tüm vatandaşlar eşittir” dedi.

Vali Demirtaş Açıklaması 'Tedirginliğe Gerek Yok'
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin, Alevi Kültür Derneği Başkanı Başkanı Murteza Moroğlu, Alevi Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Hasan Atıcı, Akdeniz Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Av. Kenan İskender ve Akdeniz Sosyal Dayanışma Vakfı Yöneticisi Ulvi Güvercin, Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.

Alevi dernekleri olarak, temsil ettikleri kitle ile birlikte bayrağa, vatana, devlete gönülden bağlı olduklarını kaydeden dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, ziyaret sırasında yaptıkları açıklamada, son günlerde Alevi vatandaşlara yönelik haberlerin gündeme geldiğini, Alevi dernekleri olarak ülkenin milli birlik ve beraberliğini, barış, huzur ve kardeşlik ortamını bozmak, topluma nifak tohumları ekmek isteyen şer odaklarının bu hain emellerine asla ulaşamayacaklarını söyledi.



“Tedirginliğe gerek yok, devlet nezdinde tüm vatandaşlar eşittir”

Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, ziyaretlerinden dolayı Alevi dernekleri yöneticilerine teşekkür etti. Son zamanlarda basın organlarında çıkan haberlerle ilgili olarak kamuoyuna duyurulan basın açıklamasında da belirttiği gibi tedirginliğe asla gerek olmadığını vurgulayan Vali Demirtaş, “Bu ülkenin tüm fertleri hiçbir dini, etnik ve kültürel ayrım gözetmeden, devlet nezdinde eşit ve birinci sınıf vatandaşlardır. Ziyaretiniz vesilesi ile temsil ettiğiniz tüm Alevi vatandaşlarımıza selamlarımı gönderiyor, asla endişeye kapılmamaları gerektiğini bir kez daha yineliyorum” diye konuştu.

Alevi dernekleri başkan ve yöneticilerinin Vali Mahmut Demirtaş’ı ziyareti, birlik ve beraberlik mesajlarının verilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA