Uşak Üniversitesi Şehitler Anısına Yürüdü

Uşak Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencileri şehitler anısına saygı yürüyüşü yaptı.

Uşak Üniversitesi Şehitler Anısına Yürüdü
Uşak Üniversitesi Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte Kuran tilavetinin ardından Uşak Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Taha Koyuncu bir konuşma yaptı. Taha Koyuncu konuşmasında terörü lanetlediklerini ve bugüne kadar terörün kazanmadığını ve kazanamayacağını belirtti.

Dış mihrakların ve maşalarının göremediği gerçeğin millet olarak bir ve bir arada ne kadar güçlü olduğumuz olduğunu söyleyen Taha Koyuncu “Hükümet, ana muhalefet ve muhalefet tek vücut olduk. Ayrı dünya görüşlerimiz olabilir ama konu vatan olunca biriz, tekiz. 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olmama nedeni işte bu fotoğraf, herkesin vatan için canını ortaya koymasıydı.”dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ise Beşiktaş’ta meydana gelen ve 36’sı polis 44 kişinin yaşamını yitirdiği hain saldırının milletimizi derinden yaraladığını söyleyerek bu hain saldırıda gencecik vatan evlatlarımızın şahadet şerbetini içmiş olduklarını belirtti.

Rektör Çelik konuşmasında şunları ifade etti: “Ne zaman ülkemiz gelişmeye yönelik adımlar atsa dış güçler devreye girerek bu adımların önünü kesmeye çalışmakta, ülkemizin ve milletimizin önüne setler çekmektedirler. Ülkemizin özellikle son yıllardaki gelişimi, ekonomik olarak büyümesi, sanayisinin gelişmesi, özellikle savunma sanayindeki yerli üretimleri, birçok dış gücün dikkatini çekmiştir. Asırlardan gelen düşmanlık ve kinle ülkemizin gelişmesini istemeyen ve mahkum yaşamasını isteyen bu güçler, bu değişimi hazmedememişlerdir. Yine ülkemizin bölge ülkeleri arasındaki lider konumu ve Türk İslam ülkelerinin ön lokomotifi olmasını hazmedemeyen güçler, bütün planlarını devreye sokmuşlardır. Önce FETÖ yü darbeye sevk eden bu güçler, burada başarılı olamayınca ülkemizi kaos ve kargaşaya sürüklemek, huzuru bozmak için ekonomik baskı politikalarını devreye sokmuşlardır. Milletimizin birlik ve beraberliği karşısında ne yapacağını bilemeyen bu güçler, taşeronları vasıtasıyla her zaman olduğu gibi kanlı eylemlere başvurmuşlardır. İstanbul Emniyet müdürümüzün yapmış olduğu açıklama aslında bu saldırının hangi güçler tarafından yapıldığının da bir göstergesidir. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan: "Beşiktaş’taki patlayıcılar bir devlet envanterinde bulunması gereken türden. Bu saldırının Arkasında bir devlet var" açıklaması aslında her şeyi gözler önüne sermektedir. Bu güçlerin kim oldukları da tüm halkımızın malumudur. Ancak her türlü planlamaya karşı, her türlü kurguya karşı milletimizin birlik ve beraberliği bu güçlerin başarılı olamayacaklarını göstermiştir. Milletimiz bir ve beraber olduğu birbirine sıkı sıkı kenetlendiği zaman başaramayacağı hiç bir iş, aşamayacağı hiç bir engelin olmadığını bütün dünyaya göstermiştir.” Dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik’in konuşmasının ardından tüm Uşak Üniversitesi, akademik, idari personel ve öğrencileriyle yürüyüşe geçti. Yürüyüşün sonunda Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ve üniversite öğrenci konseyi başkanı Taha Koyuncu, Çevik Kuvvette görevli polislerimize çiçek vererek başsağlığı dileklerini ilettiler.
Kaynak: İHA